21. října 2014 • 14:13

Na basketbalistky IMOSu Brno čeká nejhorší sezona od vzniku klubu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zřejmě nejhorší sezona od vzniku klubu před jednadvaceti lety čeká na basketbalistky IMOSu Brno. Složení hráčského kádru ovlivňují hlavně ekonomické problémy. Z loňského týmu zůstaly pouze Barbora Kašpárková a dvě mladé hráčky Klára Křivánková s Anetou Mainclovou. Obhajobu druhého místa budou mít svěřenkyně trenéra a majitele klubu Jana Bobrovského hodně náročnou.


"Sezona pro nás začíná velmi zvláštním a divokým způsobem. Zatím stále nevíme, jak bude náš kádr vypadat. Přitom ostatní celky kolem nás se výrazně posílily. Je to nejhorší situace za jednadvacet let, co v klubu působím. Nikdy jsme nezačínali s takovým mankem," posteskl si Bobrovský, kterého mrzí hlavně odchody Anny Jurčenkové a Terezy Peckové.

Nejdéle působící basketbalistkou v klubu je dvaadvacetiletá Kašpárková. V letní přestávce přišly Michaela Stejskalová (USK Praha), Kateřina Hindráková (Trutnov), Slovenka Katarina Tetemondová, Švédka Frida Aliová, Američanka Jenna Smithová a zbytek doplnily mladé hráčky z vlastní líhně.

"Do zahájení Evropské ligy chceme ještě klub posílit o kvalitní pivotku. Pokud by se nám to nepodařilo, tak bude obhajoba druhého místa těžká a naše výsledky v Evropské lize rozhodně nebudou odpovídat tradicím klubu," uvedl Bobrovský. Brňanky před osmi lety vyhrály Evropskou ligu a v roce 2008 při svém posledním mezinárodním úspěchu skončily v této prestižní klubové soutěži druhé.

"Máme mladý tým plný reprezentantek. Ale bohužel pouze mládežnických. Zkušenosti nám budou chybět, pokusíme se je nahradit bojovností. Situaci vnímám jako výzvu. Ale jen dřina a bojovnost v Evropské lize stačit nebudou," tvrdí Barbora Kašpárková.

Do Evropské ligy vstoupí basketbalistky IMOSu Brno 6. listopadu ve francouzském Bourges.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud