21. října 2014 • 20:28

Pletka zařídil dvěma góly výhru Plzně v Liberci 2:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Liberce prohráli v dohrávce 10. kola extraligy při domácí premiéře nového trenéra Rostislava Čady s Plzní 1:2 a nástupce Pavla Hynka si po úvodních dvou výhrách připsal druhou porážku za sebou. Vítězství Indiánů zařídil dvěma góly v přesilovkách Václav Pletka, za Bílé Tygry jen snížil v 56. minutě Tomáš Urban.


"Bohužel jsme měli v prvních dvou třetinách šest vyloučených, soupeř dokázal přesilovky využít a vstřelil dva góly. Jak se později ukázalo, tak to rozhodlo o výsledku. Musím náš tým pochválit za bojovnost, velké úsilí o zvrat a velmi pozitivní pokus získat body v domácím prostředí. Mrzí mě, že se nám nepodařilo získat aspoň jeden bod," uvedl Čada.

Čada nemohl nadále počítat s obránci Škoulou, Dernerem a Gřegořkem a útočníky Krenželokem, Jassem či Vlachem. Hned v úvodní minutě se ocitl v šanci hostující Kubalík, ale zamířil jen do Lašáka. Na druhé straně v šesté minutě připravil Vampola možnost pro Bakoše, který byl sám před Mensatorem, ale zvolil místo zakončení přihrávku do horší pozice.

Pak z mezikruží minul Lašákovu branku osamocený Hollweg, ale následně v desáté minutě se při Voráčkově trestu už skóre změnilo. Nejdříve v oslabení po přečíslení s Bulíkem nepřekonal plzeňského gólmana Vampola a vzápětí se radovali hosté. Mozík uvolnil Pletku, který byl před Lašákem nepokrytý a po kličce do bekhendu zamířil do prázdné branky.

Domácí přečkali další dvě oslabení po Výtiskově faulu a Vampolově trestu za nafilmovaný pád a ve 24. minutě při plném počtu hráčů na ledě byli blízko gólu opět Indiáni, ale Indrák nedokázal zakončit do odkryté části branky. Při první liberecké početní výhodě prověřil Mensatora Vampola.

Po sérii vyloučení fauloval ve 32. minutě při hře čtyř proti čtyřem v šanci Voráček Pletku, který však nařízené trestné střílení neproměnil. Lašák puk po bekhendové kličce mezi betony v posledních chvíli vykopl. Pletka si ale za tři a půl minuty spravil chuť, když se při trestu Valského prosadil z dorážky po Kadlecově střele.

Nejproduktivnější hráč Plzně sice nasbíral už 11 bodů, ale na kontě měl před utkáním jedinou trefu. "Nepadalo to tam. Tak to někdy je, takový je hokejový život. Já jsem rád, že jsme ty dva góly dal a pomohl jsem mančaftu," pochvaloval si Pletka příspěvek k tříbodovému zisku.

Liberec se marně snažil smazat ztrátu. Nepomohly mu ani přesilovky při vyloučeních Dvořáka, Lva a Mozíka. Obléhání Mensatorovy branky ke snížení nevedlo. Lašáka naopak ohrozil už v plném počtu Kubalík. Potom neprotlačil kotouč Bakoš. V 56. minutě se už domácí zaradovali, když po Voráčkově ráně dorazil úspěšně Urban. Velkou šanci na vyrovnání spálil Bartek.

"Byla to škoda. Myslím, že třetí třetinu jsme hrábli a měli jsme šanci to aspoň vyrovnat, ale bohužel jsme ten gól nedali," prohlásil liberecký útočník Tomáš Urban. Bílé Tygry čeká hned ve čtvrtek doma další duel se Slavií. "Musíme začít hrát tak, jak jsme skončili třetí třetinu, a získat tři body," dodal Urban.

Plzeňský brankář Lukáš Mensator nastoupil teprve podruhé v sezoně od začátku utkání a podruhé vychytal výhru. Ztracená nula jej ani nemrzela. "Jsem rád, že jsme uhráli tři body. Mám to štěstí, že už jsem v extralize několik sezon, a na nuly tolik nekoukám. Samozřejmě by mě těšila, ale na druhou stranu někdy vychytáte nulu a v nájezdech prohrajete," podotkl plzeňský brankář, který dostal přednost před Matějem Machovským.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud