23. října 2014 • 07:48

Voráček dvakrát přihrával a vládne produktivitě Čechů v NHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Jakub Voráček se ve středečním utkání NHL podepsal dvěma asistencemi pod výhru Philadelphie 5:3 v Pittsburghu. Kladenský odchovanec v obou případech získal kotouč u hrazení, přihrál ho Claudeu Girouxovi, jenž našel skórujícího hráče.



"Líbilo se mi, jak jsme zareagovali na včerejší prohru (v Chicagu 0:4), o které nemůžu říct nic dobrého. Takže přijít sem a porazit jeden z nejlepších týmů soutěže na jejich ledě nám dodá odvahu," uvedl R. J. Umberger, u jehož gólu ve 47. minutě na 3:2 si připsal asistenci Voráček. Záhy přidal čtvrtý gól Matt Read a rozhodující náskok Flyers proměnili ve druhou výhru v sezoně.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Flyers s Pittsburghem

Hokejisté Washingtonu prohráli na ledě Edmontonu 2:3 a poprvé v sezoně nebodovali. Základem úspěchu domácích bylo ubránění kanonýra Alexandra Ovečkina. Capitals brankami obránců Johna Carlsona a Mikea Greena odpověděli na úvodní gól soupeře, ale Oilers v prostřední třetině dvěma brankami výsledek otočili a těsné vedení i přes střeleckou převahu hostů (34:20) udrželi.

"Měli jsme hráče na správných místech. Samozřejmě nebudu říkat, že se mi líbilo, jak jsme odehráli poslední třetinu. Až moc jsme se zatáhli a to musíme zlepšit. Ale i když jsme hráli často v našem obranném pásmu, dokázali jsme pokrýt klíčové oblasti. A když bylo potřeba, zasáhl (brankář) Ben Scrivens. Byl excelentní," uvedl kouč vítězů Dallas Eakins.

Hosté si byli vědomi, že si vypracovali dostatek příležitostí, aby vyhráli. A brankář Washingtonu Braden Holtby litoval zejména druhého gólu, který inkasoval jen dvacet sekund poté, co se ujali vedení 2:1. Předcházela mu chyba Ovečkina, který ztratil puk na útočné modré, ale proměněný brejk vzal gólman na sebe. "Nechal jsem tam hodně volného místa. Špatně jsem přečetl střelu a prošlo mi to pod ramenem. To se nemůže stávat. Je mou prací, abych to chytil, ale nestalo se," uvedl.

Podruhé v sezoně dostal šanci chytat Michal Neuvirth, který s Buffalem prohrál v Anaheimu 1:4. Český brankář kryl 30 z 33 střel a na ledě nejlepšího týmu Západní konference dlouho živil naději Sabres na bodový zisk. Ještě v 57. minutě byl stav jen o gól, ale pak Corey Perry dvěma zásahy zkompletoval druhý hattrick v sezoně. Kanadský útočník uzavřel skóre trefou při power play do prázdné branky.

VIDEO: Neuvirth předvedl proti Anaheimu několik skvělých zákroků

"Daří se nám a celý tým hraje dobře. Není to ale jen o mně. Každý si uvědomuje svou roli a ví, v čem může týmu nejvíce pomoci. Já hlavně střílím a momentálně mi to tam padá," řekl skromně Perry, který je společně s Rickem Nashem s osmi góly nejlepším střelcem ročníku. "Je to jeden z nejlepších útočníků v lize. A když jste rozený střelec, jako je on, puky mají tendenci si vás nacházet," komentoval výkon svěřence trenér Bruce Boudreau.

Superlativy se snášely i na brankáře Ducks Frederika Andersena, jenž zneškodnil 22 střel. "Byl jedním z těch, kdo nás držel. Kdyby Buffalo nemělo tak dlouhou sérii bez gólu (předchozí dva zápasy neskórovalo) a bylo v psychické pohodě, pravděpodobně by nám dali o pár gólů víc, protože nás přehráli. Zasloužili si lepší osud," dodal Boudreau. Jeho svěřenci se šestou výhrou v řadě dostali do čela soutěže.

NHL:

Pittsburgh - Philadelphia 3:5 (1:2, 1:0, 1:3)
Branky: 4. Spaling, 29. Dupuis, 58. Goc - 10. Streit (Voráček), 14. Bellemare, 47. Umberger (Voráček), 49. Read, 60. Couturier. Střely na branku: 25:33. Diváci: 18.661. Hvězdy zápasu: 1. Couturier, 2. Umberger (oba Philadelphia), 3. Spaling (Pittsburgh).

Edmonton - Washington 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Branky: 7. Schultz, 26. Nugent-Hopkins, 37. Nikitin - 11. Carlson, 25. Green. Střely na branku: 20:34. Diváci: 16.839. Hvězdy zápasu: 1. Nugent-Hopkins, 2. Scrivens (oba Edmonton), 3. Green (Washington).

Anaheim - Buffalo 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branky: 9., 58. a 59. Perry, 30. Kesler - 55. Ennis. Střely na branku: 34:23. Brankář Michal Neuvirth odchytal za Buffalo 59 minut, inkasoval tři branky z 33 střel a úspěšnost zásahů měl 90,91 procenta. Diváci: 16.067. Hvězdy zápasu: 1. Perry, 2. Andersen, 3. Lindholm (všichni Anaheim)

Jakub Voráček se ve středečním utkání NHL podepsal dvěma asistencemi pod výhru Philadelphie 5:3 v Pittsburghu
Jakub Voráček se ve středečním utkání NHL podepsal dvěma asistencemi pod výhru Philadelphie 5:3 v Pittsburghu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud