24. října 2014 • 20:31

Hokejisté Litvínova udolali Plzeň 1:0, zápas rozhodl Piroš

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Litvínova udolali v 15. kole extraligy Plzeň 1:0 a udrželi se na druhém místě tabulky. Vyrovnaný duel rozhodl v 51. minutě Kamil Piroš, brankář Pavel Francouz udržel třetí čisté konto v sezoně.


V brance hostů dostal opět před Machovským přednost Mensator, kterého jako první výrazněji prověřil ve třetí minutě Lukeš. Na druhé straně se do šance tlačil Dvořák, ale bekhendem nezakončil přesně. V 5. minutě vypálil od modré čáry Pavlík, puk se odrazil od zadního mantinelu před branku, kde číhal Hanzl, puk ale za Mensatora nepropasíroval.

Souboj s Francouzem poté prohrál Divíšek, Mensatora nedokázali překonat Šlégr s Martynkem. "Tlačili jsme se do branky. Zkoušeli jsme vše dávat na branku, ale Mensator chytal výborně," pochválil Piroš hostujícího brankáře.

Ve 22. minutě našel křížnou přihrávkou Sklenička Šrámka, ten si dobře nabruslil až před Mensatora, ale v zakončení mu puk utekl a skončil v rohu. Hosté se mohli ujmout vedení po Chaloupkově chybné rozehrávce, ale Hollweg s nabídnutou šancí nenaložil dobře.

Na druhé straně nezištně přihrál Lukeš Majdanovi, ten střílel z první, ale Mensator se bleskurychle přesunul a puk lapil. V polovině utkání měli hosté 87 vteřin početní výhodu pět na tři, ale kromě dorážky Lva, kterou fantasticky lapil Francouz, si žádnou příležitost nevypracovali. Plzeňští byli celou druhou třetinu aktivnější, ale když se neujala ani Sýkorova dorážka v závěru, hrálo se i po druhé dvacetiminutovce bez branek.

I závěrečné dějství bylo urputné z obou stra. První šance přišla až v 46. minutě, kdy se Kubalík natlačil až před Francouze, ten však svůj tým podržel. Gólu se tak diváci dočkali až v 51. minutě. Šrámek obkroužil branku, dostal se s pukem na modrou čáru, vypálil a puk tečoval před Mensatorem Piroš. "Šel jsem do branky, puk mě trefil do brusle a byl z toho gól," popsal vítěznou branku litvínovský střelec.

Hosté po inkasované brance přidali na agresivitě a hnali se za vyrovnáním. V 55. minutě ujel v oslabení Lev, ale ztroskotal na výtečném Francouzovi. V závěru utkání hosté místo možné power play dostali trest na příliš mnoho hráčů na ledě a Litvínov si tak těsnou výhru pohlídal. "Je jedno jestli vyhrajeme 1:0 nebo 5:0, důležité je vítězství a tři body. Jsme rádi, že jsme si udobřili fanoušky po dvou porážkách na domácím ledě," dodal Francouz, který si připsal 37 úspěšných zákroků.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud