24. října 2014 • 22:20

Už musíme vyhrát i doma, řekl po kanonádě v Pardubicích Vrbata

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Velmi vydařený zápas odehráli hokejisté Mladé Boleslavi na ledě Pardubic a potvrdili, že jsou momentálně nejlepším týmem na kluzištích soupeřů. Středočeši venku vyhráli už pět zápasů. Způsob, jakým přehráli favorizované Východočechy, překvapil i samotné hráče. Boleslav vedla po deseti minutách o čtyři branky, nakonec odjížděla s vítězstvím 8:3.


"Takhle výborný začátek jsme ani sami nečekali. Nevěřili jsme, že by nám první třetina mohla podobně vyjít," řekl útočník David Vrbata, který v utkání nasbíral tři kanadské body za dvě branky a asistenci.

Bruslařský klub vedl po první dvacetiminutovce o čtyři branky a nemusel nikam spěchat. "Potom už jsme si to hlavně hlídali. Pardubice ještě zahrozily dvěma góly na začátku třetí části, snížily na rozdíl tří branek, ale naštěstí jsme okamžitě dali gól i my," připomněl pasáž, kdy se dvakrát během minuty a půl trefil Václav Benák, ale hosté si pak vybrali oddechový čas a za 17 vteřin sami skórovali.

Po dvojitém úderu soupeře ale boleslavským hráčům nebylo nejlépe, do konce zápasu zbývala ještě téměř celá třetina a náskok se smrskl na tři góly. "Trošku nám zamrzl úsměv. Pak jsme bohudík hned dali gól. V těchto momentech nás podržel brankář Málek, předvedl tam několik těžkých zákroků. Celkově odchytal dobrý zápas," chválil Vrbata gólmana Romana Málka, jenž dnes nastoupil za Mladou Boleslav poprvé od začátku utkání.

Boleslav má teď jediný cíl: přenést venkovní pohodu i do domácích zápasů, které se jim zatím příliš nedaří. "Musíme se od dnešní výhry odrazit. Doma se snažíme tlačit dopředu, ženou nás diváci, ale z počátečního náporu nejsme schopní nic vytěžit. Pak dostaneme jeden gól a od toho se celý zápas odvíjí," řekl Vrbata. "V neděli máme Spartu a už prostě musíme doma vyhrát," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud