25. října 2014 • 22:02

Basketbalisté Pardubic vyhráli i sedmý zápas v sezoně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Pardubic vyhráli i sedmý zápas v sezoně, ve vyrovnaném ligovém utkání zdolali Ústí nad Labem 77:74. Udrželi si tak stoprocentně úspěšnou bilanci stejně jako mistrovský Nymburk, který zatím v domácí soutěži odehrál jen dva duely.


V Pardubicích byl k vidění zápas plný zvratů. Ústí velmi dobře vyšel začátek a vypracovalo si v úvodu druhé čtvrtiny až třináctibodový náskok (17:30). Domácí ale ještě před půlí zabrali a zvrátili vedení na svou stranu. Když Pardubice zvládly vstup do třetí čtvrtiny, vzrostlo jejich vedení až na 68:55. Jenže Ústí se nevzdalo a zápas dospěl do vyrovnané koncovky. V ní podržel domácí Pandula a hosty podrazila velmi špatná úspěšnost trestných hodů. V poslední sekundě zkoušel vyrovnávat trojkou Alič, ale jeho střela se neujala a domácí tak vyhráli posedmé v řadě.

Prvního vítězství v soutěži se dočkali hráči Brna, kteří doma zdolali Ostravu. Hosté podali velmi matný výkon a nadšeně bojující domácí si drželi po většinu zápasu mírný náskok. Osm minut před koncem se dokonce poprvé jejich vedení přehouplo do dvouciferných čísel (64:54). Ostravští se dotáhli na čtyřbodový rozdíl, ale zradila je neúspěšná střelba trojek (14/2) a domácí si v závěru výhru pohlídali.

USK Praha vstoupil do utkání v Jindřichově Hradci velmi dobře a brzy vedl, pak ale začaly hosty trápit ztracené míče, které dovolily Lions udržet se ve hře. Ve druhém poločase se vysokoškoláci nemohli prosadit proti zónové obraně domácích a postupně v zápase ztráceli. Když se hosté trápili i na doskoku, nebyla šance na zvrat a Jindřichův Hradec v pohodě dokráčel pro výhru 76:58.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud