29. října 2014 • 21:09

Prostějov nenavázal na výkon s Nymburkem a prohrál v Opavě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Prostějova nenavázali na nedělní překvapivou výhru nad mistrovským Nymburkem a v dnešním 9. ligovém kole prohráli jasně 70:88 na hřišti Opavy. Slezané tak ukončili sérii čtyř porážek, Prostějov utrpěl třetí prohru v sezoně.


"Měli jsme za sebou sérii porážek a to jsme chtěli ukončit. Toto velice cenné vítězství jsme vybojovali zejména na doskoku, které jsme dnes poprvé v této sezoně vyhráli. Udržet útočně laděný Prostějov na sedmdesáti bodech považuji za úspěch," radoval se domácí trenér Petr Czudek. "Po hektickém vítězství nad Nymburkem přišla ledová sprcha," konstatoval jeho protějšek Zbyněk Choleva.

Hanáci v neděli ve dvojím prodloužení udolali Nymburk po téměř ideálním výkonu. Jenže těžký zápas zřejmě sebral hráčům síly a v Opavě se jim tolik nedařilo. Orli vedli jen v první čtvrtině, ale pak Opava předvedla šňůru 10:0 a už nedovolila hostům se dostat na dostřel. A to zejména zásluhou velmi dobré střelby za tři body, odkud se domácí trefili čtrnáctkrát. Pět trojek dal Klečka, který byl s 21 body nejlepším střelcem zápasu.

"Domácí začali s pěti úspěšnými střelami za tři body a zde se zrodil základ. Stále jsme doufali, že střelba nebude tak úspěšná, ale nakonec jsme obdrželi 14 trojek," litoval Choleva.

Basketbalisté Pardubic jsou i po devátém kole bez porážky, poté co zvládli vyrovnanou koncovku na hřišti USK Praha a zvítězili 76:72. Po prohře Nymburka jsou jediným neporaženým celkem ligy.

Pardubice v zápase dvakrát ztratily dvouciferné vedení a necelé dvě minuty před koncem šli domácí po trestném hodu Nikoliče dokonce do vedení 72:71. Jenže hosté zápas přece jen zvládli. V poslední minutě trefil rozhodující trojku Sanders, a když na druhé straně neuspěl Feštr, Pandula zpečetil skóre z čáry trestného hodu.

Kolín díky výborné poslední čtvrtině zdolal Svitavy 81:69. Ve vyrovnaném prvním poločase si mírný náskok udržovali hostující Tuři. Přestože se střelecky nedařilo největší opoře Svitav z posledních zápasů Abercrombiemu a hosty trápily i ztráty, vyšplhalo se jejich vedení v průběhu třetí čtvrtiny až na dvanáct bodů (53:41).

Jenže domácí zakončili třetí čtvrtinu devíti body v řadě, v posledním období Svitavy přehráli v poměru 25:11 a došli si pro třetí výhru v sezoně. Svitavy srážel velký počet ztracených míčů (21) a nevyrovnaná střelba; k výbornému Votroubkovi se nikdo bodově výrazněji nepřidal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud