29. října 2014 • 22:31

Nymburku se nedařilo v útoku a v Charleroi prohrál 73:82

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Nymburku prohráli ve 3. kole skupiny C Evropského poháru na hřišti Charleroi 73:82. V utkání se jim vůbec nedařilo v útoku. Oba celky mají nyní v tabulce jednu výhru a dvě prohry a dělí se o čtvrté místo. Ze sedmi venkovních utkání v této sezoně Nymburk vyhrál jediné, a to v lize ve Svitavách.


Na Nymburku v úvodu jakoby byla stále patrná nedělní ligová porážka v prodloužení s Prostějovem a rozjížděl se pomalu. Hosté měli problémy v obraně a v útoku se jim nedařila střelba, často míjeli i snadnější pozice zblízka.

Při absenci zraněných hráčů na pozici čtyři Burnse, Bartoně a Rančíka měl Nymburk problémy s bráněním svého bývalého hráče Dylana Page, který byl s 22 body nejlepším střelcem zápasu. Navíc se do hry vůbec nemohl dostat Chester Simmons, jehož body Nymburku citelně chyběly.

Postupně se však Nymburk chytl a hlavně zásluhou velmi dobře hrajícího Jiřího Welsche a Dariuse Washingtona se držel s domácími v kontaktu.

Jenže třetí čtvrtina se českému týmu vůbec nepovedla. Několika chybami v úvodu dovolil domácím rychlé protiútoky zakončené koši s faulem, Charleroi odskočilo na dvouciferný rozdíl a získalo sebevědomí. Belgičané se trefovali i z těžkých pozic, zatímco Nymburk se nadřel na každý koš.

Na výraznější odpor se Nymburk zmohl až v poslední pětiminutovce. Patnáctibodové manko stáhl na šest bodů trojkou Simmonse, který však vzápětí další trojku neproměnil a dopustil se chyby, čímž připravil tým o šanci na vyrovnání a Charleroi si už výhru pohlídalo.

V dalších dnešních zápasech skupiny C vyhrálo Nancy 72:67 nad Oldenburgem, který je bez vítězství poslední. Naopak stoprocentní je Řím, který doma udolal Sevillu 84:82. Za poražené odehrál šest minut český reprezentant Ondřej Balvín a do statistik se zapsal doskokem, asistencí a blokem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud