31. října 2014 • 18:34

Jihoafrická policie zatkla podezřelého z vraždy brankáře Meyiwy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Po téměř týdenním intenzivním pátrání jihoafrická policie zadržela muže podezřelého z vraždy brankáře a kapitána fotbalové reprezentace Senza Meyiwy. Pětadvacetiletý Zanokuhle Mbatha dnes krátce stanul před soudem v Johannesburgu, který rozhodl, že se případem bude zabývat 11. listopadu.


Meyiwa byl zastřelen v neděli v domě své přítelkyně, do kterého vtrhli dva ozbrojení zloději. Když sedmadvacetiletý fotbalista přítelkyni bránil, smrtelně ho zasáhli.

Policie vypsala za dopadení pachatelů vraždy odměnu 17 tisíc randů (asi 300 tisíc korun) a rozjela rozsáhlou pátrací akci. Rodina zastřeleného gólmana si navíc najala deset soukromých detektivů.

Poslední rozloučení s Meyiwou se uskuteční v sobotu v Durbanu na stadionu, který v roce 2010 hostit zápasy mistrovství světa. Do arény pro 54 tisíc diváků byl přeložen z původně plánovaného menšího stadionu v Umlazi na předměstí Durbanu, protože na pohřbu populárního fotbalisty klubu Orlando Pirates se očekává velká účast.

Do Meyiwova rodiště Durbanu také národní fotbalová asociace přesunula na jeho počest nejbližší zápas národního mužstva v kvalifikaci mistrovství Afriky proti Súdánu. V úvodních čtyřech kvalifikačních zápasech nastoupil Meyiwa jako kapitán a vždy udržel čisté konto.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud