31. října 2014 • 21:19

Brno opět porazilo Olomouc a utnulo její vítěznou sérii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Olomouce prohráli v dnešním souboji 17. extraligového kola s Brnem 2:4. Kometa tak ovládla shodným výsledkem i druhý vzájemný souboj v sezoně a připsala si čtvrtou výhru za posledních pět utkání, pokaždé přitom zapsala všechny tři body. Domácím naopak skončila série čtyř výher v řadě, přestože po první třetině vedli 2:1. Zápas měl jen tři střelce - po dvou gólech zaznamenali domácí Jakub Herman i hostující Petr Ton s Vojtěchem Němcem, jež přidali i asistenci.


"Bohužel jsme prohráli, dva góly bych určitě vyměnil za tři body. Dnes jsme chtěli vyhrát, kvůli fanouškům i proto, že bychom Kometu v tabulce dotáhli, nevyšlo to. Dvakrát jsme vedli, ale oni to vždy srovnali a gól na tři dva nás asi uspal. Nešli nám dnes přesilovky," litoval Herman.

Trenéři Mory udělali oproti duelu ve Zlíně jednu změnu, když se do sestavy vrátil uzdravený obránce Skrbek. Kometa poprvé nasadila posilu z Finska Honejska. "Na první zápas to nebylo špatné. Bál jsem se toho, že budu hodně unavenej. To se potvrdilo, ke konci už toho bylo hodně. Ale jsem rád, že jsem celý zápas zvládl a vyhráli jsme. To je nejdůležitější," prohlásil Honejsek.

Olomouc měla v úvodu převahu, do dobrých šancí se dostali Marosz a Laš, hostující gólman Čiliak ale odolal. Kometa odpověděla nebezpečným pokusem Němce ve čtvrté minutě. O minutu později už Olomouc vedla - po akci Vyrůbalíka s Hrňou zakončoval do prázdné branky Herman.

Kometa mohla srovnat v početní převaze, Honejska vychytal Vošvrda. Ve druhé přesilovce Brna už vyrovnal Ton. Hanáci měli v první třetině potíže s disciplínou a v 15. minutě šli potřetí na trestnou lavici, ale přežili bez úhony a v poslední minutě byli Hermanovou zásluhou zpět do vedení.

Druhá část začala obrovskou šancí Komety, opět se vyznamenal Vošvrda, na druhé straně ohrozili Čiliaka Hrňa s Rácem, ale i zde byl brankář úspěšnější než střelci. Ve 25. minutě hosté srovnali. Ton ujel obraně Mory a jeho pokus dorazil za Vošvrdova záda Němec.

Nedlouho po polovině utkání došlo k větší potyčce, v níž byli nejaktivnější Majeský s Vondráčkem a Dlouhý s Dujsíkem. Olomouc po ní hrála přesilovku, kterou ovšem nevyužila. A hosté trestali, když ještě do přestávky poslal hosty dnes poprvé do vedení Němec.

Třetí část začala Mora oslabením, jež přestála. Ve 43. minutě Káňovu tutovku parádně vychytal Vošvrda. Na druhé straně ujel obráncům Komety Dlouhý, ale i Čiliak se činil. Ve 46. minutě ovšem ukázal bekům Hanáků záda opět Ton a zvýšil na 4:2. "Ve třetí části jsme se nedostali do tlaku a čtvrtý gól už byl jen hřebíčkem do rakve," přitakal Herman.

Kohouti se sice snažili s vývojem ještě něco udělat, ale Kometa ukázala, že je momentálně silnější a Hanáky do šancí nepouštěla. Výjimkou byla 54. minuta, Pateru ovšem opět vychytal Čiliak.

"Věděli jsme, že domácí mají dobré nástupy, pohlídali jsme si to. Zlom byl ve druhé třetině v jeho závěru, když jsme si ubránili přesilovku domácích a pak jsme skórovali na 3:2. Vytvořili jsme si v utkání více šanci, asi jsme si vítězství zasloužili. Pochválím celý tým, první lajna dala všechny góly, výborně zachytal brankář Čiliak," ocenil asistent hostujícího kouče Karel Beran.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud