31. října 2014 • 22:13

Je to varování do dalších zápasů, řekl Pech ke ztrátě vedení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Sparty si připsali pátou výhru za sebou, když porazili Karlovy Vary 5:4 v prodloužení, k úplné spokojenosti ale měli daleko. Pražané totiž ve druhé třetině čtyřmi góly otočili průběh zápasu ze stavu 0:2 na 4:2, útočníka Lukáše Pecha proto mrzelo, že Sparta nezískala tři body.


"Je to varovný prst do dalších zápasů, protože tohle by se nám stávat nemělo. Otočíme zápas z 0:2 na 4:2 a během tří minut dostaneme na 4:4. Takovému zkušenému mužstvu, jaké máme, by se to stávat nemělo," řekl Pech novinářům po utkání, ve kterém si připsal dvě asistence.

Spartě se nevydařil vstup do utkání, hned z první vážnější akce soupeře inkasovala. To poznamenalo celou třetinu. "První dvacetiminutovka nebyla dobrá, nehráli jsme do těla, nebruslili jsme se a moc jsme si s tím hráli," uznal Pech.

Podobný průběh se opakoval na začátku druhé části, kdy po tlaku domácích zvýšil na 2:0 pro Energii Radim Hruška. "Pak jsme to ale perfektně a zaslouženě otočili. Byli jsme lepším týmem," pochvaloval si Pech. Ve třetí části se ale vše opět opakovalo a hosté vyrovnali na 4:4. "Naštěstí jsme v prodloužení dali gól navíc," oddechl si Pech.

Subtilní útočník se podílel i na čtvrté brance domácích, která padla v poslední sekundě druhé třetiny a musel ji potvrdit až videorozhodčí. "Já vůbec nevěděl, že byla siréna. Padl gól a najednou rozhodčí šel kontrolovat video. Až pak mi řekli, že neví, jestli to bylo včas," přiznal Pech, který byl i aktérem následné lehce komické situace.

Ještě než sudí rozhodli o platnosti branky, začala na led najíždět rolba a hráči Sparty odešli do kabin. Rozhodčí ale museli ještě vhodit buly. Rolba tak zajela zpět, konstrukce branek se vrátily do svých pozic a z kabiny se museli vrátit dva hráči. Na ledě totiž zůstali jen tři útočníci.

Pech se dokonce snažil přemluvit druhého brankáře Rastislava Staňu, aby si stoupnul na led. "V téhle chvíli by stejně nikdo nestihl dát gól. Šlo o to, jen vhodit puk. Rosťa tam koukal, tak jsem mu to ze srandy říkal," pousmál se.

Zápas s Karlovými Vary byl pro Pecha hodně prestižní, na západě Čech totiž strávil před svým loňským příchodem do Sparty dvanáct let. "Strávil jsem tam skoro půlku života. Navíc tam hraje Venca Skuhravý, se kterým jsem tu celou dobu hrál. Hlavně proto to beru prestižně," uvedl jedenatřicetiletý útočník.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud