1. listopadu 2014 • 13:59

Caterham hledá investora, aby stihl finálový závod v Abú Zabí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Insolvenční správce stáje formule 1 Caterham vyjednává s několika investory a doufá, že se transakci podaří uzavřít včas, aby tým ještě stihl finálový závod v Abú Zabí. Pokud ale dohodu nestihnou dotáhnout, bude tým muset nejspíš omezit provoz, a správce se bude soustředit na prodej, aby mohl Caterham vstoupit do nové sezony s novým majitelem.


"Naší strategií je nyní najít kupce, který by umožnil týmu závodit v posledním závodu sezony v Abú Zabí 23. listopadu, a děláme všechno pro to, aby se to uskutečnilo. Pokud ale dohodu nedokážeme uzavřít včas, pak změníme strategii na hledání kupce, který by tým uvedl do šampionátu 2015," uvedli zástupci insolvenčního správce v oficiálním prohlášení.

Nad Caterhamem převzal kontrolu insolvenční správce minulý týden po sporech kvůli nevyrovnaným závazkům mezi bývalým majitelem podnikatelem Tonym Fernandesem a investiční společností Engavest. Stáj kvůli finančním problémům vynechá nadcházející Velkou cenu USA a startovat určitě nebude ani na příští Grand Prix v Brazílii.

Oba závody vynechá i stáj Marussia, která je od Velké ceny Ruska rovněž v krizi. Její situaci navíc komplikuje těžká nehoda Francouze Julese Bianchiho ve Velké ceně Japonska, která týmem otřásla.

Caterham založil malajský podnikatel Fernandes a v roce 2010 s ním vstoupil do seriálu F1. Stáj dosud v šampionátu nezískala ani bod a Fernandes v červenci oznámil, že tým prodává.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud