4. listopadu 2014 • 21:47

Vrána: Je skvělé tu být a zahrát si před rodinou a tolika přáteli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český hokejový talent Jakub Vrána odehrál v úvodním osmifinále Ligy mistrů proti Spartě za Linköping povedený duel. Připustil, že musel hodně krotit emoce, když viděl na tribuně rodiče a přátele, ale ruce mu to nijak nesvazovalo. Naopak - krásnou přihrávkou zařídil vedoucí gól švédského celku, který vstoupil do osmifinále lépe a vyhrál 2:1.


"Je to mé rodné město, kde mám domov, takže je samozřejmě skvělé tu být a hrát před zraky své rodiny a přátel. A je to ještě o to příjemnější, když vyhrajete," řekl novinářům osmnáctiletý útočník. Především jedna fanynka byla hodně slyšet a bavila prakticky celou halu. "Měl jsem tu asi 15 až 20 známých, ale tohle byla moje sestra, o té jsem dobře věděl. Všiml jsem si, když tam skákala na tribuně," smál se Vrána.

Zpočátku, když vyjel na led, pro něho bylo obtížné udržet emoce na uzdě. A nijak to netajil. "Hned jsem viděl tátu, svého trenéra, rodinu v hledišti. Tím to bylo těžší. Ale myslím, že jsem to zvládl. Byl jsem nahecovaný a snažil jsem se hrát dobře. Na druhou stranu jsem musel trochu mírnit a relaxovat, nechtěl jsem být moc přemotivovaný. Byl to pro nás hodně dobrý zápas," pochvaloval si Vrána.

Především ve třetí třetině nechal emoce vyplynout skrze několik přiostřených soubojů a drobných potyček se sparťany. Osekával se s Tomášem Rolinkem, za což inkasoval dvouminutový trest, a poté na sebe křikli přes střídačky s Robertem Saboličem. "S Rolinkem jsem dostal trochu krosček, byl jsem trochu frustrovaný. Ani jsem pak nevěděl, že jsem vyloučený," řekl Vrána k okamžiku, kdy ho sudí na střídačce vybízeli k cestě na trestnou lavici.

Jinak ale třináctka letošního draftu NHL a nejvýše draftovaný Čech, který má v kapse tříletou nováčkovskou smlouvu s Washingtonem, zaujal především aktivním výkonem. Dostával prostor v první útočné formaci i v přesilovkách a byl hodně vidět. "Bylo to dobré, mám teď dost prostoru. Akorát v hale bylo strašné vedro, dost jsem se potil a unavilo mě to."

Právě větší prostor na ledě přisuzuje i tomu, že sbírá více bodů. Za 12 utkání základní části ve švédské nejvyšší soutěži stihl už čtyři góly a dvě nahrávky, zatímco do tohoto ročníku byla jeho bilance výrazně skromnější a čítala tři body (2+1) z 29 odehraných utkání.

"Mám o hodně více času na ledě v porovnání s minulou sezonou," porovnal Vrána, který přes léto usiloval o místo v týmu Capitals v NHL, ale prozatím neuspěl. "Pobral jsem tam však hodně zkušeností, byla to dobrá zkušenost. Naučil jsem se tam jiné věci, hlavně co se týče fyzické hry," řekl Vrána.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud