17. listopadu 2014 • 20:58

Opavu nezastavili ani basketbalisté USK Praha

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Opavy si připsali pátou ligovou výhrou za sebou, když zvítězili na palubovce USK Praha 63:61. Domácí tým sice většinu zápasu vedl, ale koncovku zvládli lépe Slezané. K těsné výhře jim výrazně pomohl autor 18 bodů Petr Dokoupil, který proměnil šest z devíti trojkových pokusů. Pražanům nepomohlo 25 bodů Mitji Nikoliče ani stoprocentní úspěšnost při trestných hodech (15).


"První poločas jsme se trochu hledali v útoku, měli jsme i ztráty a prohrávali jsme v doskoku," uvedl po zápase opavský kouč Petr Czudek, jehož tým v poločase prohrával o jedenáct bodů. "V druhém poločase nás opět dostala do hry naše silná zbraň, což jsou trojky. Petr Dokoupil nás znovu zvedl. Přidali jsme na agresivitě a už jsme soupeře přeskákali. V koncovce bychom měli využít větší zkušenost oproti USK a jsem rád, že jsme to zvládli. Vítězství si velice cením, protože tady není jednoduché vyhrát," prohlásil Czudek.

Zápas byl věnován členovi české basketbalové Síně slávy Jaroslavu Šípovi, který nedávno v 83 letech zemřel. Na trojnásobného vicemistra Evropy přišla na Folimanku zavzpomínat řada osobností včetně bývalého prezidenta Václava Klause.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud