21. listopadu 2014 • 20:20

Nymburk v šlágru NBL porazil o bod Pardubice a převzal vedení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Nymburka porazili v dohrávce 5. kola NBL Pardubice o jediný bod 86:85 a vystřídali východočeský tým v čele tabulky. Mistrovský tým v šestém zápase sezony popáté vyhrál, Pardubice mají bilanci 14-3 a v sobotu se na ně může dotáhnout Děčín, pokud zvítězí ve Svitavách.


Nymburk v zápase ani jednou neprohrával, v povedené třetí čtvrtině se dokonce dostal až do dvacetibodového vedení (74:54), přesto se v závěru musel obávat o vítězství. Hosty vrátila do hry série tříbodových košů a v poslední minutě měli dokonce už při pouze jednobodové ztrátě v držení míč, ale čtvrt minuty před koncem rozehrávač Levell Sanders pod tlakem nepřesně přihrál.

"Utekli jsme hrobníkovi z lopaty. Pardubice hrály velmi dobře, hodně tlačily. Trefily 13 trojek. Nebyli jsme schopní kontrolovat tempo, když jsme byli nahoře. Možná proto, že dnes nehráli Jiří Welsch, Darius Washington nebo Tre Simmons, kteří tempo kontrolovat umí," řekl trenér Nymburka Kestutis Kemzura. "Ne že by to bylo vyloženě zklamání, ale když jsme byli takhle blízko, tak to mrzí," litoval jeho protějšek Dušan Bohunický.

Nejlepším střelcem zápasu byl pardubický Dušan Pandula s 22 body, na domácí straně dal Christian Burns 20 bodů. Podíl na výhře favorita měl i navrátilec do sestavy po zranění Radoslav Rančík, autor 12 bodů a pěti doskoků.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud