21. listopadu 2014 • 23:08

Hruška s Hanzlíkem to udělali skvěle, pochválil spoluhráče Němec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Komety Brno v nervózní a dramatické bitvě udolali Karlovy Vary 2:1 a o rozhodující moment se postaral Vojtěch Němec. V 56. minutě ve vlastním oslabení přidal na svůj střelecký účet již devátou branku v sezoně a Brňané protáhli bodovou šňůru na deset zápasů.


"Bylo to velmi těžké utkání, každý bod je pro nás důležitý a jsme moc rádi, že stále natahujeme sérii bez porážky v základní hrací době. Už jich máme deset a nezlobili bychom se za prodloužení o stejný počet zápasů. Naším cílem je postoupit přímo do play off, takže se chceme pohybovat někde v první šestce," řekl rodák z České Lípy.

Duel nabídl velké množství vyloučení, sudí Tomáš Horák s Vladimírem Pešinou rozdali 66 trestných minut. "Musíme si na to zvyknout. Rozhodčí dostali pokyn, aby byli přísnější, nedá se nic dělat a všichni se tomu musíme přizpůsobit. Jsem zvědavý, jak se to bude dál vyvíjet," komentoval Němec nový trend arbitrů.

Jeho zakončení rozhodlo o třech bodech, ale důležitý podíl na vítězné brance měli Jan Hruška s Janem Hanzlíkem. "Oba to udělali skvěle, Honza Hanzlík na sebe natáhl beka, nahodil puk a já už měl snadnou úlohu, stačilo to před Závorkou trefit," řekl Němec. "Pochvalu zaslouží i Honza Hruška, který na sebe navázal dva hráče. Chtěl jsem původně střílet, ale viděl jsem proti sobě jedoucího protihráče, tak jsem to před bránu nahodil a Vojta to parádně dorazil," uvedl Hanzlík.

"Byl to velmi těžký zápas, od rozhodčích byl nově nastavený metr, například já byl hned třikrát vyloučený. Jestli to bude pokračovat takhle dál, tak ty zápasy budou pouze o oslabeních a přesilovkách. A ty nám zrovna dnes příliš nešly. Řada expertů říká, že na mezinárodní scéně moc faulujeme, ale tohle mi připadá až moc přehnané. Samozřejmě hákování a držení beru, ale nějaký kontakt a osobní souboje musí být. Tento metr mi až tak nevyhovuje, ale musíme se s ním všichni poprat," řekl Hanzlík.

Naopak hodně zklamaný byl karlovarský útočník Radomír Heizer, který ve třetí třetině za stavu 1:1 ujel sám na Čiliaka, ale tutovku neproměnil. "Velká škoda, prohra nás mrzí, protože jsme se tu hodně nadřeli a nakonec těsně před koncem zbytečně inkasovali. Duely prohráváme v posledních minutách, po reprezentační pauze máme i trochu smůly. Byl to zápas o jedné chybě, o jednom gólu, nakonec se radovalo Brno," zhodnotil utkání Heizer.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud