22. listopadu 2014 • 09:21

Favorizovaný Cleveland utrpěl v NBA třetí porážku za sebou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalistům Clevelandu, považovaným díky návratu LeBrona Jamese za jednoho z favoritů NBA, se v úvodu sezony nedaří. V pátek prohráli ve Washingtonu 78:91 a pohoršili si bilanci na pět výher a šest porážek. Další ze silných týmů Východní konference Chicago bez svých opor podlehlo v Portlandu 87:105.


Cleveland nedal posledních devět minut zápasu s Washingtonem koš z pole, prohrál potřetí v řadě a poprvé od roku 2008 má po více než deseti zápasech sezony bilanci pod 50 procent. Wizards dovolili soupeři své třináctibodové poločasové vedení stáhnout na 60:53, ale pak se rozjela hvězda zápasu John Wall. Ve třetí čtvrtině nasázel 17 ze svých 28 bodů, přidal celkem sedm asistencí a šest doskoků a vždy, když se zdálo, že Cavaliers zvyšují obrátky, dokázal odpovědět.

James nastřílel za Cleveland 22 bodů, ale proměnil jen osm z 21 pokusů z pole, když ho trápil hlavně jeho dlouholetý rival Paul Pierce. Poražení stříleli z pole s úspěšností pouhých 36 procent a hráli očividně s menším nadšením a nasazením než Washington. "Dnes bylo na palubovce hodně volných míčů, které se válely na hřišti. Neříkám, že se kvůli nim musíme zabít, ale když se týmu nedaří, tak tohle jsou chvíle, jak se chytit a musíte udělat maximum pro zisk toho míče. My jsme to dnes nedělali," okomentoval zápas trenér hostů David Blatt.

Chicago hrálo v Portlandu od začátku bez trojice Kirk Hinrich, Derrick Rose a Pau Gasol, a když navíc ve třetí čtvrtině odstoupil i Taj Gibson, tak se hra Bulls úplně rozpadla. Damian Lillard zaznamenal za vítěze 21 bodů a devět asistencí, v poslední čtvrtině už nehrál. Blazers vedli až o 28 bodů. Nikola Mirotič vedl poražené s 24 body a 11 doskoky, což jsou letošní maxima pro nováčky. Portland zvítězil pošesté v řadě.

Jeden ze spolufavoritů soutěže Oklahoma se bez zraněných opor stále trápí a tentokrát prohrála doma s Brooklynem 92:94. Thunder tři čtvrtiny téměř pořád mírně vedli, ale nakonec utrpěli pátou porážku v řadě.

Dirk Nowitzki z Dallasu nastřílel 23 bodů a v poslední čtvrtině už jen z lavičky sledoval, jak nejlepší útok ligy dorazil Los Angeles Lakers. Kalifornský tým, který vyhrál předchozí dvě utkání, schytal debakl 106:140. Lakers mají nejhorší obranu v lize a utrpěli desátou porážku z 13 zápasů. Naopak Dallas si po šesté výhře za sebou vylepšil bilanci na 10-3. "Jen jsme si dávali míč. Vytvářeli jsme si dobré pozice pro střelbu, a když měl někdo lepší pozici, tak jsme mu přihráli," zhodnotil nejlepší střelecký výkon Dallasu od roku 2009 Chandler Parsons.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud