22. listopadu 2014 • 10:04

Rychlobruslařka Erbanová byla na SP senzačně třetí na pětistovce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Rychlobruslařka Karolína Erbanová se poprvé v kariéře dostala na stupně vítězů v závodě Světového poháru na trati 500 metrů. Ve druhém dílu seriálu v Soulu dnes skončila třetí, když čtvrtou Floor van den Brandtovou z Nizozemska porazila o setinu sekundy. Vyhrála domácí hvězda I Sang-hwa.


Dvaadvacetiletá Erbanová již ve své kariéře dokázala triumfovat ve SP na kilometrové trati, což se jí podařilo předloni v prosinci v čínském Charpinu. Na pětistovce bylo dosud jejím maximem šesté místo z Heerenveenu v listopadu 2011.

V Soulu startovala rodačka z Vrchlabí v deváté rozjížďce, a když se po dojezdu dostala s časem 38,83 do čela průběžného pořadí, bylo jasné, že dosáhne svého maxima v SP. Po ní už jely jen čtyři rychlobruslařky.

Hned další dvě soupeřky na výkon Erbanové nestačily, i když Van den Brandtovou za ním zaostala jen těsně, a tak se česká reprezentantka mohla radovat z medailového umístění. Díky zisku 70 bodů se posunula na šesté místo v průběžném hodnocení disciplíny. V pátek byla na pětistovce sedmá.

Po dnešním bronzovém vystoupení ve sprintu se Erbanové stejně jako Martina Sáblíková představila v závodě na 1500 metrů, ve kterém obsadila 16. místo. Trojnásobná olympijská vítězka byla podle očekávání úspěšnější a skončila devátá a stejná příčka jí patří v průběžném pořadí disciplíny.

Druhý díl SP zakončí nedělní závod žen na 1000 metrů a mužů na poloviční trati a závody s hromadným startem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud