23. listopadu 2014 • 13:41

Koudelka vyhrál v Klingenthalu poprvé závod Světového poháru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Skokan na lyžích Roman Koudelka poprvé v kariéře vyhrál závod Světového poháru. V úvodní individuální soutěži sezony v německém Klingenthalu dnes úspěšně zaútočil ze čtvrtého místa po prvním kole a zvítězil před Rakušanem Stefanem Kraftem a domácím Andreasem Wellingerem.


Koudelkovým maximem v SP bylo dosud druhé místo z předloňského závodu ve Willingenu, o rok dříve byl třetí v Harrachově.

"Je to fantastické. Nebudu říkat, že jsem s tím trochu nepočítal po těch povedených závodech družstev," přiznal Koudelka, že si hodně věřil. "Splnil jsem si životní sen, mít jednou na sobě žlutý trikot. Dnes se mi to povedlo," radoval se.

Pětadvacetiletý Koudelka přijel do Německa ve skvělé formě. Vyhrál páteční kvalifikaci a byl i nejlepším skokanem sobotního závodu družstev. Dnes si v prvním kole připravil půdu pro životní výsledek výkonem 138 metrů, po němž jej od medailové pozice dělilo jen 1,7 bodu, od vedoucího Wellingera necelých šest. Manko Koudelka smazal s převahou nejdelším skokem druhého kola 139,5 metru.

"Před prvním skokem jsem byl lehce nervóznější, takže jsem ho trochu pokazil, ale druhá kola mívám lepší a je lepší útočit zezadu než z prvního místa," řekl český skokan. "Takže druhý skok se povedl, i když byl lehce zpožděný, tak pocit je teď fantastický. Asi mi to ještě nedochází."

Nejdelší skok dne předvedl už v prvním kole Nor Anders Fannemel (143 m), ale ve druhém neudržel průběžnou druhou pozici a propadl se pod stupně vítězů. Stejně jako v závodě družstev chyběl na startu obhájce celkového prvenství v SP Kamil Stoch z Polska, který se odhlásil kvůli zranění kotníku z pátečního tréninku.

Na úvod sezony bodovali i Jan Matura na 22. místě a třicátý Antonín Hájek. Jakub Janda nepostoupil z 32. místa do druhého kola.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud