23. listopadu 2014 • 16:52

Pech ovládl Setkání mistrů, Kankkunena nepustila na start nemoc

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Úřadující český mistr v automobilových soutěžích Václav Pech s vozem Mini Cooper WRC ovládl exhibiční Setkání mistrů, které se jelo tradičně v Sosnové u České Lípy.


Pech se musel do finále v kategorii rallye probojovat až z finále B, ale poté ovládl i rozhodující jízdu a zvítězil. Porazil slovenského účastníka mistrovství světa Jaroslava Melichárka s fiestou WRC.

"Celý den jsem jezdil pomalejší časy než můj soupeř, ale ve finále se nám podařilo doladit některé detaily na autě a já navíc neudělal při jízdě jedinou chybu," řekl Pech spolupracovníkovi ČTK.

Úspěšný den korunoval Pech v takzvaném superfinále, ve kterém porazil Filipa Šmída, vítěze kategorie autokrosových bugin.

Hlavní hvězdou akce byl čtyřnásobný rallyeový mistr světa Juha Kankkunen z Finska, který ale na severu Čech onemocněl a v závodním programu nakonec chyběl. Pětapadesátiletý Seveřan se však i proti doporučení lékařů na okruhu krátce objevil v exhibičních jízdách s vozy Škoda Fabia WRC a Lancia Delta, za jejímž volantem získal druhý titul mistra světa v roce 1987.

V exhibiční části Setkání mistrů se fanouškům předvedl motocyklový jezdec Lukáš Pešek a také otec se synem Břetislav a Tomáš Engeové, kteří usedli za volant historického opelu. Jediný český pilot F1 v historii obsadil se stejným strojem třetí místo v hodnocení historických automobilů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud