23. listopadu 2014 • 20:05

Jindřiškovi se daří střelecky, ale mrzí ho gól do vlastní sítě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kapitán fotbalistů Bohemians Praha 1905 Josef Jindřišek prožívá střelecky nejvydařenější období své dlouhé kariéry, což potvrdil i na hřišti Plzně. V zápase 15. ligového kola se trefil dokonce dvakrát, ovšem jednou do vlastní branky. Třiatřicetiletého záložníka to mrzelo o to víc, že šlo o rozdílový gól při prohře 1:2.


"Ještě jsem nezažil, že bych dal gól do obou branek. A snad to dlouho nezažiju. Kdyby to skončilo alespoň s bodem, tak se tomu zasměju, ale takhle to mrzí," řekl Jindřišek po utkání novinářům.

Běžela 52. minuta, když se Plzeň pustila do rychlého protiútoku. Zapojil se do něj i stoper Václav Procházka, s nímž se zachytil právě Jindřišek. V klíčovou chvíli mu sice zabránil ve skórování, jenže sám si pak balón hlavou srazil do vlastní branky.

"Nestačil jsem uhnout. Soustředil jsem se na Prochyho, aby nemohl zakončit, trochu jsem ho odsunul, ale spadlo mi to přímo na hlavu a k naší smůle to zapadlo přesně k tyči," mrzelo zkušeného středopolaře.

V 68. minutě si spravil chuť, když si stoupl k přímému kopu a tečovanou střelou po zemi snížil a vykřesal pro "klokany" naději na zvrat. "Bylo cílené zahrát to po zemi. Zeď byla blízko bráně a říkal jsem si, že vyskočí. Ještě to navíc tečovali a spadlo to tam," popisoval Jindřišek.

Na podzim se trefil už popáté a znovu ze standardní situace, protože předchozí čtyři góly dal z penalt. Za celou ligovou kariéru přitom má na kontě ve 222 utkáních 13 branek. "Dá se říct, že teď dávám nejvíce gólů ve své kariéře. Ale dnešní gól nepomohl k bodům, takže nemá moc cenu," podotkl bývalý hráč Jablonce či Olomouce.

Těší ho však to, jakým výkonem se Bohemians na hřišti Viktorie prezentovali. "Řekli jsme s před zápasem, že hrát se dá proti každému a jen jsme se o tom přesvědčili. Byli jsme Plzni rovnocenným soupeřem," hodnotil Jindřišek.

Mrzí ho, že po dobrém začátku sezony se Bohemians nyní i přes dobré výkony zasekli a z posledních pěti kol vydolovali jediný bod. "S první půlkou sezony jsme trochu spokojení, ale teď jsme se zasekli. Škoda, mohli jsme mít ještě víc bodů. Teď chceme porazit Slovácko, abychom přezimovali s 20 body," dodal kapitán Pražanů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud