23. listopadu 2014 • 22:06

Dneska nám nešlo prakticky nic, litoval Latka po remíze s Hradcem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kapitán slávistických fotbalistů Martin Latka neskrýval po dnešní remíze 1:1 s beznadějně posledním týmem ligové tabulky Hradcem Králové rozladění. Litoval, že Pražané v domácím zápase s nováčkem promarnili šanci posunout se na šesté místo tabulky a splnit bodový cíl od vedení pro posledních šest podzimních kol.


"Je to pro nás velká ztráta. Ani výkon neodpovídal tomu, co jsme si před zápasem řekli, co jsme si od utkání slibovali. Dneska nám nešlo prakticky nic," řekl zklamaný Latka novinářům po utkání 15. kola nejvyšší soutěže.

"Sešívaní" v případě výhry mohli s předstihem naplnit úkol od vedení uhrát z posledních šesti kol devět bodů. To se jim ale po čtvrté remíze z posledních pěti kol nepovedlo a pokud se chtějí vyhnout pokutám, musejí v posledním podzimním kole vyhrát na horké půdě v Ostravě.

"Moc pozitivně naši situaci nevidím. Kdybychom dneska vyhráli, bylo by to o poznání veselejší. Takhle jsou ty počty pro nás jasné, musíme bodovat v Ostravě," konstatoval Latka.

Jeho tým vedle splnění bodového ultimáta prováhal i možnost výrazně se posunout tabulkou. V případě vítězství by totiž ztrácel po polovině soutěže na čtvrtou příčku znamenající účast v pohárech jen dva body.

"Tabulka je hodně vyrovnaná, remízy nás tlačí. Na Dukle jsme dvakrát vedli, dneska jsme taky chtěli a měli vyhrát. Tyhle ztráty nás v tabulce drží tam, kde jsme," podotkl odchovanec Českých Budějovic.

Nechápal, proč Slavie proti poslednímu týmu tabulky prospala první poločas. "Až po obdrženém gólu na začátku druhé půle jsme začali hrát a víc běhat. Je smutné, že nás až inkasovaný gól takhle probral. Měli jsme takovýmhle způsobem vstoupit do utkání od začátku a vypadalo by to jinak," mínil Latka.

Slávisté mohli ještě v závěru strhnout výhru na svou stranu, ale v přesilovce po vyloučení hostujícího Tomáše Malinského se neprosadili. "Možná to trošku už byla i křeč. Hradec si stoupl na vlastní vápno a špatně jsme se tam dostávali. Zkoušeli jsme to dlouhými balony, ale nic se nedařilo," podotkl třicetiletý stoper.

Nemyslí si ale, že by bodové ultimátum hráče svazovalo. "Od té doby, co se to stalo, jsme neprohráli. I když těch vítězství není moc. Ale v tom bych hlavní důvod neviděl," řekl. "Prostě musíme uspět v Ostravě. Viděl jsem ji s Jabloncem a hrála velice dobrý fotbal. Všichni musíme hrát na 120 procent," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud