24. listopadu 2014 • 12:57

Hokejový útočník Vantuch bude hrát za Hradec Králové

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Lukáš Vantuch se stal novou akvizicí Hradce Králové. Mountfield získal sedmadvacetiletého odchovance Jihlavy na hostování do konce sezony z Liberce, kde ale Vantuch působil naposledy v sezoně 2012/13. Od té doby hrál v německém druholigovém Landshutu, kde před měsícem skončil.


"Chtěli jsme doplnit kádr o útočníka, který má nějaké zkušenosti a zná extraligu. Navíc Lukáš opětovně projevil velký zájem působit v Hradci a upřednostnil působení u nás před ostatními nabídkami. Věřím, že bez problémů zapadne do mužstva a přispěje k postupnému naplnění našich sportovních cílů," řekl klubovému serveru generální manažer Hradce Králové Aleš Kmoníček.

Východočeši mají rozsáhlou marodku a v nedělním utkání se Slavií (6:0) postrádali hned šest útočníků - Jaroslava Kudrnu, Tomáše Knotka, Tomáše Pospíšila, Dávida Skokana, Collina Valcourta a Ondřeje Koptu. Vantuch by mohl poprvé nastoupit v úterním utkání na ledě Zlína.

Vantuch odehrál v extralize za Liberec a Spartu celkem 241 zápasů a připsal si 49 bodů za 25 branek a 24 asistencí. Na kontě má útočník vysoký 195 centimetrů také čtyři starty v české reprezentaci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud