25. listopadu 2014 • 10:11

Po Emirates údajně končí se sponzorováním FIFA také Sony

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Po letecké společnosti Emirates údajně neobnoví sponzorskou smlouvu s Mezinárodní fotbalovou federací FIFA ani japonský výrobce elektroniky Sony. Ten s vedením světového fotbalu spolupracoval osm let, podle agentury Reuters zněl letos končící kontrakt na 280 milionů dolarů (6,2 miliardy korun).


Vedení Sony situaci oficiálně nekomentovalo, podle zdroje Reuters se společnost hodlá v nejbližším období zaměřit na restrukturalizaci. V seznamu šesti hlavních sponzorů FIFA by ji údajně mohl nahradit jihokorejský Samsung, podobný krok zvažují také Qatar Airways.

Podle médií může stát za neobnovením sponzorských kontraktů i nedůvěra, kterou vyvolalo vyšetřování možné korupce při volbě pořadatelů fotbalového mistrovství světa 2018 (Rusko) a 2022 (Katar). Mezi šéfy vyšetřovací a etické komise se rozhořel spor kvůli tomu, že právník Michael Garcia předložil své závěry ve zprávě o 430 stranách, avšak předseda etické komise Hans-Joachim Eckert poté zveřejnil "neúplné a nepřesné" konečné stanovisko jen na 42 stranách.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud