26. listopadu 2014 • 11:40

Agüero byl rád, že hattrickem zvýšil naděje City na postup v LM

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V úterních zápasech fotbalové Ligy mistrů se vedle Lionela Messiho blýskl hattrickem i jeho spoluhráč z argentinské reprezentace Sergio Agüero. Šestadvacetiletý kanonýr Manchesteru City potvrdil skvělou střeleckou formu posledních dnů a dvěma góly v závěru otočil souboj s lídrem skupiny Bayernem Mnichov. Zvýšil tak naděje svého týmu na postup do jarní vyřazovací fáze, kam zatím jeden z nejbohatších klubů světa prošel jen jednou z předešlých tří pokusů.


"Myslím, že už jsem v téhle sezoně odehrál několik velmi dobrých zápasů a tohle byl další. Jak vždy říkám, důležité je, aby moje góly pomohly týmu k vítězství. Mám radost, že můj hattrick přispěl k velmi důležitým třem bodům," uvedl Agüero po vítězství 3:2.

Anglický šampion se před zápasem krčil bez výhry na posledním místě skupiny a k oživení postupových nadějí potřeboval získat tři body. Poté, co český sudí Pavel Královec ve 20. minutě vyloučil hostujícího Benatiu, proměnil Agüero penaltu, Bayern následně sice otočil stav, ale domácí kanonýr dvěma góly v 85. minutě a v nastavení dokonal další obrat.

City se bodově dotáhli na AS Řím s CSKA Moskva a mezi těmito třemi týmy se v posledním kole rozhodne o druhém postupujícím. "Vyhrát pro nás bylo klíčové, remíza by nám příliš nepomohla. Příště jedeme do Říma a tam prostě musíme nechat vše," řekl Agüero.

Nejlepší střelec tohoto ročníku Premier League potvrdil, že zažívá skvělé týdny. V posledních dvanácti soutěžních zápasech za Manchester nastřílel čtrnáct gólů, v Lize mistrů si pak od minulé sezony drží průměr jedné trefy na utkání.

"Každý tým, který chce v Evropě dosáhnout na velké úspěchy, potřebuje výjimečného hráče. On je tím naším výjimečným hráčem. Ve formě, jakou má, dokáže věci, které by za normálních okolností byly velmi těžké," řekl kapitán Vincent Kompany.

"Už před tímhle zápasem jsem pokaždé říkal, že Sergio je jedním z nejlepších hráčů světa. A on to znovu potvrdil, odehrál skvělý zápas," chválil svého svěřence trenér City Manuel Pellegrini.

Pochvalu ale vysekl i Bayernu, který navzdory sedmdesátiminutovému oslabení držel míč 56 procent času. "Klobouk dolů. O to víc si cením, že jsme bojovali do poslední sekundy. Jsem si jistý, že tohle vítězství nám dodá před závěrečným zápasem v Říme velké sebevědomí," řekl chilský kouč.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud