26. listopadu 2014 • 16:00

Házenkářky se chystají na start kvalifikace, chybět bude Luzumová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
České házenkářky se připravují na start první fáze kvalifikace o postup na mistrovství světa 2015, kterou bude tříčlenný turnaj v Olomouci za účasti domácího celku, Ázerbájdžánu a Litvy. Trenér Jan Bašný se bude muset obejít bez hlavní opory Ivety Luzumové, kterou od jara trápí problémy s kolenem.


Hráčka německého Thüringeru sice dorazila na čtyřdenní soustředění před turnajem, ale na zápasy připravená nebude. "Po konzultacích s lékařem jsme se dohodli, že Iveta hrát nebude, protože její stav není ještě takový, aby mohla absolvovat tak náročný turnaj. Samozřejmě je to škoda, ale musíme to zvládnout bez ní," uvedl Bašný.

Už v minulém týdnu vypadla ze sestavy také Romana Chrenková, která kvůli těhotenství přerušuje kariéru. "Házená není všechno. Všichni jí to samozřejmě moc a moc přejeme," řekl český kouč.

Místo dnešního dopoledního tréninku absolvovaly házenkářky sezení se sportovním psychologem Michalem Šafářem, který spolupracuje i s dvojnásobnou wimbledonskou vítězkou tenistkou Petrou Kvitovou. "Pro hráčky to bylo zcela nové, šlo o první sezení. Věřím, že jim to pomůže a společné úsilí bude na hřišti vidět," uvedl Bašný.

Šafář by měl pomoci především s tím, aby se hráčky vyrovnaly s rolí favoritek a povinností postoupit přes Ázerbájdžán a Litvu do elitní fáze kvalifikace, kterou bude červnové play off. Do něj projde pouze vítěz olomouckého turnaje. Češky začnou skupinu v pátek s Ázerbájdžánem a v neděli ji zakončí proti Litvě.

Dnes odpoledne čekalo hráčky modelové utkání s dorostenci ze Zubří. "Jsou v této kategorii nejlepší v republice a máme s nimi pozitivní zkušenosti, protože jsme se s nimi takto připravovali na říjnový turnaj v Maďarsku. Domluvíme se, co proti našim hráčkám budou hrát, tedy to, co očekáváme od Ázerbájdžánu," uvedl Bašný.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud