26. listopadu 2014 • 16:51

Dvojnásobné body za finálový závod z pravidel F1 zase zmizí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hojně diskutované pravidlo o udílení dvojnásobných bodů za poslední závod sezony formule 1, které mělo letos premiéru, v příští sezoně s největší pravděpodobností opět zmizí. Podle zákulisních informací médií se na tom shodli zástupci komise F1 a takzvané strategické skupiny na dnešním uzavřeném jednání v Ženevě.


Ve finálové Grand Prix v Abú Zabí dostal Lewis Hamilton za výhru 50 bodů místo obvyklých 25 a také závodníci na dalších bodovaných příčkách získali dvojnásobek. Pravidlo, které prosadil šéf F1 Bernie Ecclestone ve snaze udržet napětí v seriálu až do konce, ovšem od počátku mnozí kritizovali, protože vytváří nerovné podmínky soutěže.

Podle informací odborného magazínu auto, motor und sport bude proto od příští sezony opět vše při starém. Zavedeno nebude ani uvažované pravidlo, podle nějž by po výjezdu zpomalovacího vozu na trať následoval pevný start. Platit bude současná úprava, kdy jezdci mohou začít znovu závodit a předjíždět v okamžiku, kdy safety car zajede zpět do boxů.

Podle magazínu jsou proti pevnému startu piloti, pro které by představoval další riziko kolize, i zástupci stájí, podle nichž by znamenal zbytečnou zátěž materiálu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud