26. listopadu 2014 • 21:27

Chomutov už vede 1. ligu o osm bodů, druhé jsou České Budějovice

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Chomutova kolo za kolem zvyšují náskok v čele první ligy, vedou ji už o osm bodů. Třebíč v utkání o druhou pozici prohrála 1:3 s Českými Budějovicemi.


Jihočechy dotáhl k plnému zisku Tomáš Nouza, jenž se díky dvěma trefám dostal se 47 body do vedení v pořadí produktivity soutěže. Poprvé se trefil v přesilovce od mantinelu, podruhé na začátku třetí třetiny rozhodl zápas švihem po vyhraném vhazování Josefa Straky. Třebíč tak prohrála počtvrté za sebou.

Budějovice se dostaly nejen před ni, ale i před dosud třetí Litoměřice. Severočeši neměli v derby na ledě Chomutova příliš šancí a odvezli si vysokou porážku 1:6. Svůj jediný gól navíc vstřelili až na začátku poslední desetiminutovky za stavu 0:6. Podobně suverénně si doma poradila Jihlava s Prostějovem, jemuž nasázela devět branek. Hattrickem se v dresu vítězů zaskvěl Adam Zeman.

Doma naopak zakoplo Kladno, jež překonalo obranu Benátek nad Jizerou jen jednou a v závěru jejich hubený náskok smazal Daniel Miškovský. Rytířům se nevedlo ani v nájezdech, v nichž byl jediným úspěšným střelcem tentýž hráč soupeře a získal svému týmu nečekané vítězství.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud