26. listopadu 2014 • 21:40

Děčín jasně vyhrál nad Prostějovem a je v tabulce druhý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Děčína v 16. kole Kooperativa NBL přehráli Prostějov jasně 91:75 a jsou druzí za mistrovským Nymburkem. V dalších zápasech rozstřílela Ostrava tým ze Svitav 99:80, Jindřichův Hradec udolal Opavu a USK slavil těsnou výhru nad Ústím.


Válečníci z Děčína si připsali už šestou výhru v řadě. Proti Prostějovu se jim dařilo hlavně z větší vzdálenosti (deset trojek), brzy získali dvouciferný náskok a v poklidu ho udržovali.

Třetí čtvrtina byla velmi podobná druhé. Orli zabrali a snížili na rozdíl pěti bodů, ale domácí, hnaní tradičně výbornými diváky, vždy vrátili náskok nad deset bodů. I v poslední desetiminutovce přišel zoufalý pokus o zvrat, ale stejně jako předtím trefili Válečníci v důležitých chvílích střely z dálky a vedení si pohlídali.

Vysokoškoláci v utkání s nízkým počtem bodů zdolali Ústí 67:63. USK přerušil šňůru dvou porážek a naopak po dvou výhrách uštědřil prohru Slunetě.

Domácí vstoupili do zápasu dobře a brzy si vybudovali sedmibodový náskok. Hosté se v druhé čtvrtině zlepšili a nakonec se utkání lámalo až v koncovce. Dvě a půl minuty před koncem bylo skóre vyrovnané, pak se trefil za tři body Peterka a hosté už stav neotočili. Vette dokázal pouze snížit na 64:63, ale to bylo od Ústí vše.

Ostrava střílela z pole s úspěšností téměř 60 procent a jasně přehrála Svitavy, když téměř překonala stobodovou hranici. Nová huť do zápasu vletěla s velkou vervou, už v první čtvrtině nastřílela 33 bodů a vedla o 18.

V druhém období se zlepšila střelba i Svitav, ale 27 body pouze dokázaly držet krok se skvěle hrajícími domácími. Úspěšnost odešla Ostravanům až v poslední čtvrtině, když prostřídali sestavu a Turům se podařilo snížit na konečných 99:80.

Jindřichův Hradec si proti Opavě udržoval od úvodu náskok, ale v závěru se musel o vítězství obávat a zvítězil pouze 81:78. Ve druhé čtvrtině už přitom rozdíl činil sedmnáct bodů (31:14) a zdálo se být rozhodnuto. Jenže Slezané se nevzdali a pět minut před koncem šli dokonce do vedení 67:65.

Nakonec rozhodl až úplný závěr. Třiadvacet sekund před koncem poslal Šiřina Opavu do vedení, jenže Robinson na druhé straně okamžitě srovnal skóre. Šiřina pak neuspěl a domácím pomohl k výhře trojkou Robinson tři sekundy před koncem.

Trenér vítězů Karel Forejt se paradoxně zlobil sám na sebe, že dal hráčům dva dny volna. "Odpočinek nevyužili tak, jak by měli. Naprosto bez energie, odešli jsme, ale bylo to i agresivní obranou Opavy. Postrádal jsem šťávu a jsem nesmírně rád za to, jak zápas dopadl," řekl Forejt.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud