26. listopadu 2014 • 22:26

Curleři budou hrát na ME o play off a zajistili si účast na MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští muži splnili na mistrovství Evropy v curlingu svůj cíl. Po základní části skončí v Champéry ve Švýcarsku nejhůře pátí a kvalifikovali se tak na mistrovství světa. Tým vedený skipem Jiřím Snítilem dnes porazil Rusko 6:4 a v napínavém utkání Norsko 8:7 až v dodatečném 11. endu. A právě s Norskem si Češi zahrají ve čtvrtek od 14:00 o postup mezi čtveřici do bojů o stupně vítězů.


Češi museli oba zápasy vyhrát, aby si udrželi naději na play off. Duel s Ruskem byl do osmého endu nerozhodný 4:4, pak Češi přidali po bodu v devátém a desátém endu. S Nory se skóre přelévalo a před posledním endem soupeř vedl o bod. Češi vzápětí vyrovnali a v nastaveném endu přidali vítězný bod. "Zápas s Norskem byl masakr," řekl Snítil ČTK.

"Bylo to vyrovnané. V devátém endu nám chvilku hrozila čtyřka, ale povedl se skoro na sto procent triple take out, takže udělali jen dvojku. V desátém jsme potřebovali dvojku na výhru, ale uhráli jen jedničku a nakonec to rozhodli posledním kamenem v nastavení," řekl.

Curleři v základní části ME pět zápasů vyhráli a čtyřikrát odešli poraženi. Snítila mrzely především porážky s Itálií a se Skotskem. "Obě byly posledním kamenem. Kdybychom je vyhráli, měli jsme klid a play off jisté, ale na druhou stranu se nám zase povedl silný závěr. V podstatě to je dobrý a asi bych se rouhal, kdybych řekl, že z toho mám špatný dojem," hodnotil Snítil dosavadní průběh šampionátu.

Základní část vyhrálo suverénně bez porážky Švédsko. Do play off postoupili překvapivě nováčci mezi elitou Italové a domácí výběr Švýcarska.

České ženy si na mistrovství světa nezahrají. Týmu vedenému skipkou Lindou Klímovou se na turnaji vůbec nedaří, prohrál zatím všech osm zápasů a poslední čtvrteční utkání už nic nezmění na tom, že sestoupí z elitní A divize do "béčka".

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud