27. listopadu 2014 • 08:41

Sanogo ukončil čekání na gól za Arsenal a pomohl k postupu v LM

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Yaya Sanogo po 18 zápasech a 15 měsících ukončil čekání na první gól za Arsenal. Francouzský fotbalista ve středu pomohl jednou brankou k výhře 2:0 nad Dortmundem a londýnský celek tak popatnácté za sebou postoupil do osmifinále Ligy mistrů.


Jednadvacetiletý Sanogo se trefil už po 72 vteřinách hry a od trenéra Arsenalu Arséna Wengera se dočkal pochvaly. "Myslím, že hrál velmi dobře. Vyhrál spoustu soubojů, dokázal podržet míč. Na to, jak je mladý, hraje agresivně před brankou a má charakter," citovala agentura Reuters francouzského kouče.

Wenger měl z postupu radost, ale práce ve skupině tím pro něj zdaleka nekončí. Chtěl by totiž postoupit z prvního místa, aby se v osmifinále vyhnul silnějšímu soupeři. K tomu Arsenal potřebuje v závěrečném kole porazit Galatasaray Istanbul a Dortmund musí zaváhat s Anderlechtem.

"Je to hodně velký rozdíl, když se vyhnete týmům, jako je Barcelona, Real Madrid nebo Paris St. Germain," uvedl záložník Santi Cazorla. "Ale myslím, že Dortmund má na 90 procent jisté první místo. Bude to těžké," přidal Wenger, který by také rád prolomil sérii neúspěchů ve vyřazovacích bojích.

Od postupu do finále v roce 2006 totiž Arsenal jen třikrát dokázal projít přes osmifinále. "Myslím, že klub si (za 15. osmifinále za sebou) zaslouží velký respekt. Ale my chceme víc," prohlásil. "Musíme proto přes zimu pracovat na zlepšení a v neposlední řadě musíme vyměnit člověka, který losuje dvojice pro play off. Protože za posledních pět šest let jsme vždycky dostali někoho, koho jsme nechtěli," dodal s úsměvem.

Jediným kazem postupového vítězství pro Wengera bylo zranění kapitána Mikela Artety, který by měl podle britských médií být mimo hru zhruba šest týdnů. "Nevypadá to dobře, je to lýtko a to je vždycky na dlouho," poznamenal Wenger, který už postrádá Jacka Wilsherea, brankáře Wojciecha Szczesného, Thea Walcotta, Mesuta Özila a Mathieua Debuchyho.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud