27. listopadu 2014 • 13:21

Z ruského biatlonového týmu vypadl kvůli dopingu Loginov

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Před víkendovým startem Světového poháru biatlonistů v Östersundu vypadl z ruského týmu Alexandr Loginov, který měl pozitivní dopingový test. Ruský biatlonový svaz jeho prohřešek z loňského listopadu nekonkretizoval, podle nepotvrzených zpráv neprošel Loginov právě na Světovém poháru v Östersundu kontrolou na krevní doping EPO.


Dvaadvacetiletý biatlonista je čtyřnásobným juniorským mistrem světa a má pět zlatých medailí z mistrovství Evropy. Na stupně vítězů už se prosadil i ve Světovém poháru. Ruské štafetě pomohl ke dvěma prvenstvím, z individuálních závodů má dvě stříbra a bronz.

Na Loginovův pozitivní test se přišlo díky zpětné kontrole odebraných vzorků. "Nechali jsme si některé vzorky z minulé sezony znovu otestovat, k čemuž máme podle našich pravidel právo," uvedla generální sekretářka Mezinárodní biatlonové unie (IBU) Nicole Reschová. "Dělali jsme to proto, že od podzimu 2014 jsou v laboratořích WADA k dispozici nové testovací postupy k odhalení zakázaných látek."

Kvůli dopingovému nálezu na EPO z minulé sezony už si odpykává dvouletý trest Irina Starychová. Bývalá mistryně světa Jekatěrina Jurjevová po stejném prohřešku ukončila kariéru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud