27. listopadu 2014 • 14:47

Brazilský fotbalista Brandao dostal za zlomení nosu měsíc vězení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Brazilský fotbalista Brandao z Bastie byl odsouzen k měsíčnímu vězení a pokutě 20.000 eur (přes 550.000 korun) za to, že v srpnu po utkání francouzské ligy udeřil Thiaga Mottu z Paris St. Germain hlavou a zlomil mu nos. Za mříže nicméně Brandao zřejmě nepůjde, nižší trest vězení si podle soudce může odpykat veřejně prospěšnými pracemi.


Státní zástupce požadoval pro fotbalistu za ublížení na zdraví osmiměsíční vězení a pokutu 15.000 eur. Už v září Brandaa potrestala disciplinární komise francouzské ligy, která mu udělila půlroční distanc, který mu vyprší 22. února.

Brandao si na Mottu počkal v tunelu do šaten a úderem hlavou mu způsobil krvavé zranění. Italský reprezentant se vrátil za pár dnů na hřiště, čtyřiatřicetiletému Brandaovi však při disciplinárním řízení uškodilo, že se provinil opakovaně. V minulé sezoně nemohl třikrát nastoupit kvůli tomu, že loktem praštil jiného hráče PSG Yohana Cabayeho.

Brandao působí ve Francii od roku 2009 a hned v první sezoně v Marseille získal titul i pohárový triumf. Později nastupoval za St. Etienne, do Bastie přišel před touto sezonou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud