28. listopadu 2014 • 10:27

Fotbalisté Plzně očekávají těžší zápas s Jabloncem než v létě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zatímco na začátku sezony Plzeň doma přehrála Jablonec bez potíží 3:1, v neděli fotbalisté Viktorie očekávají mnohem těžší utkání. Severočeši se totiž po letních změnách sehráli a nyní patří spolu se Spartou k hlavním rivalům Plzně v boji o titul. V případě výhry dokonce mohou přezimovat v tabulce před ní.


"Bude to úplně jiný zápas. Jablonec se od začátku sezony hodně posunul. Přišly nové posily, tým si v průběhu podzimu sednul a teď hraje velmi dobře," řekl plzeňský útočník Stanislav Tecl. "Nečeká nás nic jednoduchého. Určitě je před námi lepší Jablonec než ten, který jsme přivítali na začátku sezony," doplnil obránce Radim Řezník.

Jablonec se během podzimu rozehrál a nyní jde do utkání se sérii devíti utkání bez porážky. "Bude to těžký zápas, ale pokud chceme přezimovat na prvním místě, což si všichni samozřejmě přejeme, musíme vyhrát a uděláme pro to maximum," burcoval Tecl.

Plzeň potřebuje vyhrát, aby měla jistotu, že přezimuje na prvním místě tabulky. "Jablonec a Sparta jsou největší konkurenti a bylo by skvělé, kdybychom se rozloučili s tímto rokem výhrou a do jara šli z prvního místa," řekl Řezník.

Hráči Viktorie odmítají, že by před utkáním o čelo tabulky, které se může rovnat nedávnému souboji se Spartou, cítili pod větším tlakem než obvykle. "Přeci jen je před námi ještě hodně zápasů. Samozřejmě bychom ale byli radši, kdybychom vedli ligu o devět bodů a do té další půlsezony šli v klidu," dodal Tecl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud