28. listopadu 2014 • 13:52

Litvínovský manažer Kysela a sudí Polák se na schůzce usmířili

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Smírem skončila dnešní schůzka generálního manažera hokejistů Litvínova Roberta Kysely a rozhodčího Romana Poláka, kterou svolal ředitel extraligy Josef Řezníček. Polák uznal své chyby při řízení zápasu Zlín - Litvínov (6:5 v prodloužení), který se hrál před dvěma týdny, a severočeskému klubu se omluvil. Kysela se sudímu zase omluvil za obvinění, že chyboval úmyslně.


Konflikt odstartovala Kyselova obvinění rozhodčích z tendenčního pískání a zmínky o možném korupčním jednání v komentářích pro média. Polák si je nenechal líbit a požadoval omluvu, což Kysela rázně odmítal. Řezníček proto zorganizoval jejich setkání s cílem, celou záležitost vyřešit.

"V utkání jsem spolu s kolegy chyboval a byli jsme za to komisí rozhodčích potrestáni, což respektuji," uvedl po dnešní schůzce Polák v tiskové zprávě hokejového svazu. "Za chyby, které uznávám, jsem se klubu HC Verva Litvínov omluvil, důrazně ovšem odmítám jakékoli spojení s korupcí nebo to, že bych chyboval úmyslně," prohlásil Polák.

Kysela uvedl, že ho schůzka přesvědčila o tom, že chyby rozhodčích nebyly úmyslné. Nařčení proto vzal zpět. "Rozhodčímu Romanu Polákovi jsem se za toto obvinění omluvil, stejně jako za výroky, které naznačovaly možné spojení s korupcí," uvedl Kysela.

"Činíme tak v zájmu českého hokeje a extraligy. Celou záležitost považujeme za vyřízenou a nebudeme se k ní dále vyjadřovat," konstatovali shodně Polák s Kyselou v tiskovém prohlášení.

Řezníček byl rád, že uspěl. "Vše už probíhalo s naprosto s chladnými hlavami, všechny argumentace a pohledy na věc se prakticky shodovaly," přiblížil průběh schůzky Řezníček. "Beru to určitě jako pozitivum a ve své podstatě to byl i můj úkol, abychom se teď už mohli naplno věnovat samotnému hokeji," řekl ČTK Řezníček.

Kysela obdržel od disciplinární komise extraligy pokutu 20 tisíc korun za obvinění rozhodčích z tendenčního rozhodování. "Ta samozřejmě i přes dnešní události platí. To je již dané rozhodnutí disciplinární komise a na tom se nic nemění," ujistil Řezníček. Stejně vysokou pokutu udělila Kyselovi BPA, hlavní marketingový partner extraligy.

Další pokutu 10 tisíc korun dostal přímo od Řezníčka litvínovský trenér Miloslav Hořava za kritiku rozhodčích po utkání ve Zlíně. Kouč uvedl, že ji nezaplatí a představenstvo litvínovského celku ve čtvrtek rozhodlo, že se proti pokutě odvolá. "Mají na odvolání samozřejmě plné právo. Lhůta na zaplacení pokuty je měsíc, ale vše by se mělo stihnout projednat a vyřešit, neboť další zasedání výkonného výboru je naplánované na 11. prosince," řekl ČTK mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud