28. listopadu 2014 • 14:53

Václav Sýkora je zpátky KHL jako poradce Čerepovce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový trenér Václav Sýkora bude opět působit v Kontinentální lize, Severstal Čerepovec ho angažoval do role poradce. Dvaašedesátiletý kouč v loňské sezoně vybojoval se Lvem Praha postup do finále Gagarinova poháru jako asistent Fina Kariho Jalonena, který ho v říjnu nahradil ve funkci hlavního trenéra. V KHL předtím Sýkora vedl také Petrohrad.


Vedení Čerepovce provedlo změnu v realizačním týmu už minulý měsíc, kdy odvolalo kouče Nikolaje Solovjeva, kterého nahradil Igor Petrov.

Sýkora dostal nabídku od klubu začátkem týdne a ve čtvrtek už dorazil do Čerepovce. "Budu se ze všech sil snažit klubu pomoct, zkušeností mám dostatek. Hned jsem začal studovat statistiky hráčů a koukal na nějaké zápasy," uvedl na klubovém webu.

V Čerepovci se bývalý kouč Sparty, Pardubic, Litvínova, Znojma či Kladna sešel se dvěma krajany. Dres Čerepovce oblékají brankář Jakub Štěpánek a útočník Marek Kvapil. Jejich tým je po sérii čtyř porážek poslední v Tarasovově divizi a třetí od konce v tabulce Západní konference.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud