28. listopadu 2014 • 21:06

Karlovy Vary porazily Liberec a po osmi zápasech mají tři body

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Karlových Varů porazili ve 25. kole extraligy Liberec 5:3 a ukončili sérii čtyř porážek. Naplno bodovali dokonce po osmi duelech. Liberec dokázal ve třetí třetině smazat tříbrankový náskok domácích, ale nakonec stejně v KV aréně neuspěl. Čtyřmi kanadskými body se na výhře Západočechů podílel kapitán Radek Duda.


"První dvě třetiny jsme měli zápas pod kontrolou a dostali jsme se do vedení 3:0. Ve třetí třetině to byl z naší strany nepochopitelný výpadek a soupeř vyrovnal. Zachovali jsme se jako hazardéři. Naštěstí po drobném zaváhání liberecké obrany jsme znovu odskočili a už jsme to dohráli," oddechl si trenér domácích Jaromír Kverka.

Od začátku utkání bylo zřejmé, že oba soupeři, které před utkáním dělily v tabulce pouhé tři body, potřebují v současné době nutně body, aby zastavili propad tabulkou. Aktivnější byli domácí. Hned v úvodu ohrozil hostujícího gólmana Lašáka útočník David Hruška, ale neuspěl stejně jako následně Koblasa a Radim Hruška.

Počáteční tlak ale přinesl Energii ovoce. Ve 4. minutě otevřel skóre Balán, který si při pěkné individuální akci poradil se strnulými obránci Liberce i s Lašákem. Závorku v brance Karlových Varů ohrozil v první třetině jen v jejím závěru Urban.

I ve druhém části se utkání neslo ve stejném duchu. V zápase, který nepobral mnoho z hokejové krásy, byla i nadále lepší Energie. Z převahy domácích pouze vybočila gólová příležitost Filippiho, který si v polovině utkání položil Závorku, ale brankář Energie přesto špičkou brusle zabránil vyrovnávací brance.

Liberec doplatil na nedisciplinovanost při střídání hráčů na ledě. Během čtyř minut byli za stejný prohřešek Severočeši vyloučeni dvakrát a Karlovarští obě přesilovky využili. Ve 32. minutě se střelou zápěstím trefil z mezikruží Duda a na třígólový rozdíl navýšil skóre ve 36. minutě Radim Hruška.

Hosté však dokázali zápas zdramatizovat. Ve 41. minutě byl vyloučen Duda a Vampola snížil na 1:3. Bílých Tygrů bylo najednou na ledě plno. Bombou z mezikruží hosty naplno vrátil do zápasu o dvě minuty později Valský a v 51. minutě bylo srovnáno, když Skuhravého vyloučení potrestal Bartek.

Ztráta vedení však domácí nepoložila a v 53. minutě jim vedení vrátil Radim Hruška svou druhou brankou v zápase. "To byl asi rozhodující moment. Čtvrtý inkasovaný gól hostů definitivně sebral síly," řekl Hruška. Přiznal ale, že si Energie koledovala o další bodovou ztrátu. "Jsme moc spokojeni s třemi body, ale s tím, co jsme předvedli poslední třetině, určitě spokojeni nejsme. Dnes jsme měli štěstí, ale zase jsme si koledovali, že o zápas přijdeme," uvědomoval si Radim Hruška.

V poslední minutě se hosté rozhodli riskovat při power play, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Naopak sami popáté inkasovali. "Do poloviny utkání jsme se probouzeli. Ve třetí třetině jsme v sobě našli sílu zápas vyrovnat, za což klobouk dolů před našimi hráči. Nicméně za ten špatný začátek nám nebylo přáno," řekl hostující trenér Milan Černý,

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud