28. listopadu 2014 • 22:36

Litvínovský Hübl zazářil pěti body a vede produktivitu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pěti body za dvě branky a tři asistence zazářil útočník Litvínova Viktor Hübl, který pomohl k výhře svého týmu nad Spartou 6:3. Díky svému představení, které podle svých slov v kariéře nepamatuje, se také dostal do čela produktivity extraligy. Vede o pět bodů před druhým Tomášem Mertlem z Hradce Králové.


"Je to k takové příjemné, když vyhrajete a ještě se povede zápas bodově. Myslím si, že pětibodový zápas jsem ještě nezažil. I když to byly pak góly do prázdné, tak je to příjemné," řekl Hübl, který asistoval u gólů Karla Kubáta, Martina Ručinského i Jakuba Petružálka.

Sám gólman Rastislava Staňu nepřekonal a oba góly dal při power play Sparty do prázdné branky. Jednou zblízka po přihrávce Ručinského a podruhé z vlastního obranného pásma. "Nějaké šance jsem měl, kluci mi tam něco připravili, ale musel jsem si počkat, až gólman odjede, dneska to přes něj nešlo," usmíval se šestatřicetiletý centr. "Spíš si asi cením těch nahrávek. Ale zaplaťpánbůh, že ty góly pomohly a odskočili jsme se. Nemuseli jsme se ke konci strachovat z vyrovnání."

Litvínov se díky výhře drží na druhém místě o bod za vedoucím Třincem a třetí Spartě unikl na rozdíl sedmi bodů. Dokázal se zvednou přes nepříznivý stav 0:2 i 2:3. "My jsme do zápasu dobře vstoupili, pak se ale dostala Sparta do hry přesilovkami. My jsme se nechali zbytečně vylučovat. Pak zápas nebyl špatný, bylo to takové vyrovnané, ale my jsme dali góly a vyhráli jsme, takže jsme spokojení," prohlásil Hübl.

Litvínov porazil Spartu i podruhé v sezoně, v polovině října vyhrál v Praze 1:0. "Trošku se to zvrtlo do útočnějšího hokeje. Na Spartě se hrálo spíš dozadu," uvedl Hübl. Ocenil brankáře Pavla Francouze, který se na výhře podílel 41 úspěšnými zákroky. "Vždycky nás podrží v důležitých chvílích. Opět byl vynikající," dodal Hübl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud