17. prosince 2014 • 22:44

Házenkářky Norska a Č. Hory si mohou opět zahrát o evropský titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Mistrovství Evropy házenkářek může stejně jako před dvěma roky vyvrcholit finálovým soubojem Norska s Černou Horou. Oba týmy vyhrály své čtvrtfinálové skupiny, i když Norky se s ní rozloučily první porážkou na turnaji - domácím Maďarkám v Debrecínu překvapivě podlehly 25:29.


Pětinásobné evropské šampionky nastoupí v semifinále v severském derby proti Švédsku, obhájkyně titulu z Černé Hory se utkají se Španělskem, které může získat první medaili od stříbra v roce 2008.

Maďarky díky vítězství nad Norskem skončily v první čtvrtfinálové skupině na třetím místě a budou hrát v pátek o páté místo s Francií.

Slovenské házenkářky pod vedením českého kouče Dušana Poloze skončily na ME dvanácté poté, co ve čtvrtfinálové skupině nezískaly ani bod. S turnajem se rozloučily vysokou porážkou s Německem 22:36.

"Dnes nám to nevyšlo, nenašli jsme fyzické ani mentální síly na dobrý výsledek. Chtěli jsme skončit do vytouženého jedenáctého místa, ale od stavu 5:5 se to pro nás vyvíjelo nepříznivě," konstatoval Poloz. "Odehráli jsme na závěr nejhorší zápas a to je škoda. Ale šampionát hodnotím z naší strany jako obrovský úspěch, dokázali jsme splnit cíl a postoupit ze základní skupiny. Úspěch byl už to, že jsme se na ME vůbec dostali," citovala slovenská média českého trenéra.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud