18. prosince 2014 • 17:26

Vedení Kontinentální hokejové ligy nebude hýbat s platy hráčů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vedení Kontinentální hokejové ligy nebude hýbat s platy hráčů, zaručilo se však dodržet všechny stávající kontrakty. Na zasedání v Soči se šéfové klubů podle ruských médií dohodli, že mzdy se nebudou ani snižovat ani upravovat s ohledem na současný propad rublu a krizi ruské ekonomiky.


"Hlavní věc je, že kluby garantovaly, že dodrží všechny běžící smlouvy. Tudíž že nenastane žádný domino efekt a žádný z klubů nebude zkoušet využít tuto situaci k řešení vlastních problémů," prohlásil nový prezident ligy Dmitrij Černyšenko.

Cizinci jsou v ruských týmech placeni výhradně v rublech. Smlouvu v jiné měně mohou uzavřít pouze v klubech mimo Rusko, například v Jokeritu Helsinky nebo Slovanu Bratislava.

Schůzka vedení ligy v Soči se zabývala i dalšími tématy, například kalendářem příští sezony, která začne už v srpnu. Jednat o vstupu do Ligy mistrů se kluby KHL nechystají.

Černyšenko nevyloučil, že se počet účastníků soutěže může snížit. "Kluby se musejí řídit reglementem, ale ne všechny ho skutečně dodržují. Po sezoně rozhodneme, které kluby budou moci startovat v příštím ročníku," řekl. Vyslovil se také pro nahrazení slova "draft" ruským ekvivalentem a hodlá na toto téma uspořádat anketu v médiích. "Napadá mě třeba jarmark, ale nebudu napovídat. Necháme to na čtenářích," prohlásil Černyšenko.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud