19. prosince 2014 • 21:03

Plavkyně Závadová překonala český rekord na kraulové čtyřstovce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Barbora Závadová se s třemi tituly a dvěma českými rekordy stala hlavní hvězdou druhého dne mistrovství republiky v krátkém bazénu v Plzni. Ostravská plavkyně, která se připravuje v Praze pod vedením trenéra Jaroslava Strnada, zlepšila tři roky starý vlastní rekord na kraulové čtyřstovce o sekundu a 11 setin na čas 4:07,30. Závadová se podílela také na rekordu ostravské kraulařské štafety na 4x200 metrů.


Ve finále na 400 metrů volný způsob se Závadová v prvních desítkách metrů přetahovala o vedení s Martinou Elhenickou, ale v druhé polovině závodu už bojovala jen s časem. "Ten rekordní čas rozhodně nebyl v plánu. Po každé padesátce jsem sledovala mezičas a všimla jsem si, že je to rychle rozjeté. Tak jsem si řekla, že to zkusím. Věděla jsem, že to bude těsné, a nakonec se to podařilo," uvedla Závadová v tiskové zprávě.

Půl hodiny před triumfem na čtyřstovce se Závadová radovala i z prvenství na 200 metrů znak. Při neúčasti nejlepší české znakařky Simony Baumrtové porazila o více než tři vteřiny úspěšnou juniorku Terezu Grusovou. Třetí zlato pak získala se štafetou KPS Ostrava, jejíž vítězný čas 8:12,54 byl rovněž novým českým rekordem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud