20. prosince 2014 • 21:25

Podle Weissmanna tým sahal po vítězství, ale zase udělal chyby

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pátou porážku v pátém utkání sezoně a celkem sedmou za sebou v součtu s koncem minulé sezony na mistrovství světa v Minsku si připsali čeští hokejisté, když v Soči podlehli Finsku 2:3 po samostatných nájezdech. Narůstající počet proher po vyrovnaných patriích se soky v Euro Hockey Tour asistenta trenéra Ondřeje Weissmanna hodně mrzí.


"Už jsme si přáli, abychom taky jedno utkání zvládli. Dneska na to byla příležitost, chvílemi jsme byli i lepší, měli jsme tam docela dobré šance, ale bohužel vždycky vyrobíme takovou hrubku, kterou soupeř potrestá," řekl novinářům Weisssmann.

Oproti čtvrtečnímu duelu v pražské O2 areně se Švédskem (4:6) podal podle něj tým lepší výkon. "Myslím, že jsme hráli dobře, ale bohužel vždycky ty chyby uděláme. Dostali jsme trošku nešťastné góly a na nájezdy bohužel... Dvoumetrový brankář je pro nás velkou překážkou," prohlásil Weissmann na adresu 201 centimetrů vysokého Mikka Koskinena.

Český tým se snažil zachytávat Finy ve středním pásmu, což se mu dařilo. Ale podobně jako ve čtvrtek měl potíže ve vlastním pásmu. "Oni jezdí zespoda. Chtěli jsme si na ně počkat a chodit do brejků. Ta obrana středního pásma celkem fungovala, ale v našem obranném pásmu máme trošku problémy. Děláme tam hrubé chyby a ztrácíme kotouče," navázal.

Navíc se prý přidávají velké problémy se střídáním. "Zůstáváme strašně dlouho na ledě. Když vidíme Finy a Švédy, ti střídali myslím dvakrát tolik než my. Tím šetří síly," připojil Weissmann.

"My naopak uděláme hrubou chybu, kdy je puk ve středním pásmu a my jdeme střídat z druhé strany. Pak to skončilo, že nás tam bylo o jednoho víc," vrátil se Weissmann k situaci z úvodu třetí třetiny, kdy Finové následně z přesilovky vyrovnali na 2:2. "Máme v tom obrovské rezervy. Finové a Švédové jdou do útoku a už skáčou, jdou tam čerstvé síly a byly tam situace, kdy nás tam jednu lajnu motali ve třetině a přitom ještě všichni stačili dvakrát dokola vystřídat."

Asistent Vladimíra Růžičky si myslí, že dlouhá série proher se před nedělním utkáním s Ruskem na týmu nijak negativně psychicky neprojeví. "Zaplaťpánbůh my nějaké hráče střídáme, takže psychicky nejsou až tak zatížení. Vždycky se to obmění. A myslím, že to není zase taková ostuda prohrát s Finskem na nájezdy," doplnil.

S domácím Ruskem, které má plný počet bodů a už turnaj s předstihem vyhrálo, očekává další těžký zápas. "Budeme muset zapnout ještě víc, pokud budeme mít síly. Připadá mi, že soupeři jsou takoví, že když zapnou, tak víc bruslí a tak dále. My musíme hrát dobrou obranu, nesmíme vyrábět chyby, hrát zodpovědně, vyhrávat souboje. Těch věcí je straně moc," dodal k receptu na první výhru Weissmann.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud