21. prosince 2014 • 12:34

Görglová je nejstarší vítězkou v SP, Křížová má první body sezony

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Rakouská lyžařka Elisabeth Görglová vyhrála superobří slalom ve Val d'Isére a v téměř 34 letech se stala nejstarší vítězkou závodu Světového poháru. Podruhé v kariéře se dočkala bodů v pohárovém super-G Klára Křížová díky 28. místu, do elitní třicítky se dostala poprvé v sezoně.


Spolufavoritka závodu Lindsey Vonnová upadla a přišla o šanci vyrovnat rekordní počet výher v SP. Po sobotním triumfu ve sjezdu jí zůstalo na kontě 61 triumfů, rakouská legenda Annemarie Moserová-Pröllová má o jeden více.

Vonnové se stala osudnou klíčová střední pasáž trati. Po nejrychlejším horním mezičase se dostala příliš na vnější stopu a po nárazu do branky se ocitla na sněhu. Operované koleno, které ji připravilo o olympijskou sezonu, pád přestálo bez následků.

"Mám modrý loket, ale jinak je to dobré," ujistila Vonnová, která právě ve Val d'Isére v roce 2009 získala na mistrovství světa zlato v super-G a ve sjezdu.

Görglová si pro sedmé prvenství v SP v kariéře dojela ve 33 letech a 10 měsících, pouhých pět setin ztratila na druhém místě její reprezentační kolegyně Anna Fenningerová. Bronzem si upevnila celkové vedení v seriálu Slovinka Tina Mazeová.

Křížová dnes bodovala pošesté v kariéře. Nástrahy technické trati zvládlo jen 37 lyžařek z 59 startujících.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud