21. prosince 2014 • 14:21

Hokejisté s Ruskem ztrátu nedotáhli a i pošesté v sezoně prohráli

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští hokejisté podlehli na závěr Channel One Cupu v Soči domácímu Rusku 2:3, na turnaji skončili s jediným bodem poslední a ani v šestém utkání sezony nevyhráli. Sborná vedla po brankách Alexandra Kutuzova, Igora Grigorenka a Jegora Jakovleva v 25. minutě už 3:0, svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky dokázali jen snížit díky Janu Kovářovi a Eriku Hrňovi. Češi jsou i na chvostu tabulky Euro Hockey Tour se dvěma body.


Rusové už s jistotou vítězství na turnaji nechali odpočívat kapitána Kovalčuka a vedle hvězdy Petrohradu nenastoupili také bek Medveděv ani zraněný forvard Kokarev. Do hry se dostal v dresu sborné i třetí gólman na turnaji Galimov.

Do české branky se postavil stejně jako v sobotu proti Finsku Jakub Kovář, mimo sestavu naopak zůstali lehce nachlazený útočník Radil a bek Krajíček se zraněnou nohou. Odpočíval zadák Zámorský a na pozici třináctého útočníka zůstal na lavičce Mertl.

V úvodu měli Češi výhodu přesilové hry při Antipinově vyloučení, ale sborná se ubránila. Postupem času Rusové získali navrch a v osmé minutě se ocitli sami dva před Jakubem Kovářem, ale Zaripov nepřihrál Karpovovi přesně. Pak pálil obránce Jakovlev, který dnes nastoupil v útoku, a při Grigorenkově šanci fauloval Polášek.

Růžičkův tým se sice v oslabení ubránil, ale hned šest vteřin po jeho skončení domácí vedli. Kutuzovova střela od modré čáry se odrazila za záda Jakuba Kováře od Vitáskovy nohy. Česká snaha k šancím nevedla, naopak Rusové nadále hrozili. Po Kalininově přihrávce ještě minul zblízka Zajcev, ale půl minuty před první pauzou po rychlém kontru zamířil bekhendem přesně do levého horního rohu Grigorenko.

Do druhého dějství kouč Růžička pozměnil složení útoků, avšak Rusové i díky vyloučení Koláře za vyhození puku do hlediště pokračovali v převaze. Dvě šance v přesilovce nevyužil Šipačov, nejdříve nezamířil přesně a pak jeho pokus zblokoval Němec. Češi sice odolali, ale 16 vteřin po skončení oslabení vysunul Zaripov do úniku Jakovleva, který střelou pod vyrážečku Jakuba Kováře oslavil start na nezvyklém postu gólem.

Za dvě minuty český gólman zlikvidoval zakončení osamoceného Averina a v 32. minutě kapituloval na druhé straně Galimov, jehož prostřelil při Grigorenkově trestu z úhlu Jan Kovář. Další možnost měl vzápětí Horák, na druhé straně pálil Zaripov. Češi se ještě v druhé části ubránili při trestu Jana Kováře.

V úvodu třetí třetiny mohl snížit opět Horák, Galimov při Burmistrovově vyloučení vychytal Hrňu, který se přesto dočkal při druhém reprezentačním startu první branky: v 48. minutě z mezikruží proměnil Zaťovičovu přihrávku. Ruské brejky končily u Jakuba Kováře.

Naději vyrovnání udrželi Češi při Němcově vyloučení, kdy se Mozík položil do Mozjakinova zakončení. Blízko vyrovnání byli Češi v 58. minutě, ale pokus Kempného skončil na tyči. V závěrečné power play už se stav nezměnil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud