21. prosince 2014 • 14:54

Cyklokrosařka Nash suverénně vyhrála závod SP v Namuru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kateřina Nash při svém prvním startu v sezoně Světového poháru v cyklokrosu vyhrála závod v belgickém Namuru. Sedmatřicetiletá Češka za sebou nechala o více než půl minuty sedminásobnou mistryni světa Marianne Vosovou z Nizozemska a šest týdnů před domácím světovým šampionátem v Táboře si připsala třetí pohárové vítězství v kariéře.


Prachatická rodačka Nash zahájila cyklokrosovou sezonu jako tradičně ve Spojených státech, kde trvale žije. Do Česka se vrátila teprve minulý týden a v sobotu v Milovicích získala český titul.

Vynikající formu dnes Nash prokázala i na mezinárodní scéně, kde nedala soupeřkám šanci. Cyklokrosovou královnu poslední dekády Vosovou, jež si také odbývala v sezoně SP premiéru, porazila o 34 sekund. Pravidelná účastnice elitního seriálu Katherine Comptonová z USA měla na třetím místě odstup již 1:07 minuty.

Bývalá běžkyně na lyžích a také úspěšná bikerka Nash dnešním triumfem navázala na svá pohárová vítězství z Roubaix 2010 a Tábora 2011.

Další dvě nejlepší české reprezentantky dojely ve druhé desítce - Martina Mikulášková byla dvanáctá, Pavla Havlíková šestnáctá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud