21. prosince 2014 • 16:17

Skokan Koudelka vyhrál v Engelbergu, triumfoval potřetí v sezoně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Skokan na lyžích Roman Koudelka vyhrál závod Světového poháru ve švýcarském Engelbergu a připsal si třetí vítězství v sezoně i v kariéře. Vylepšil tak druhé místo ze soboty a navázal na dva triumfy z dosavadního průběhu sezony v německém Klingenthalu a norském Lillehammeru. Na stupně vítězů se dostal pošesté v kariéře a v celkovém pořadí SP se zařadil těsně za vedoucího Nora Anderse Fannemela.


Za Koudelkou byl druhý domácí závodník Simon Ammann, který s českým skokanem prohrál o 5,2 bodu. Koudelka předvedl v prvním kole skok dlouhý 135,5 metru a dostal se do vedení, v druhém pokusu byl dokonce ještě o tři metry lepší a postaral se tak o nejdelší skok dne. Třetí místo obsadil Rakušan Michael Hayböck, jenž byl o dva body za Ammannem.

Pětadvacetiletý Koudelka nastoupil do sedmého závodu sezony a nejhůř dosud byl jedenáctý v Lillehammeru. Díky tomu se v průběžném hodnocení Světového poháru posunul ze čtvrtého na druhé místo jen o dva body za Fannemela, osmého muže dnešního závodu.

Do druhého kola postoupil také Lukáš Hlava a na 27. místě si připsal první body v sezoně. Jakub Janda byl devětatřicátý, Jan Matura padesátý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud