21. prosince 2014 • 16:35

Cyklokrosařka Nash suverénně vyhrála závod SP v Namuru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kateřina Nash při svém prvním startu v sezoně Světového poháru v cyklokrosu vyhrála závod v belgickém Namuru. Sedmatřicetiletá Češka za sebou nechala o více než půl minuty sedminásobnou mistryni světa Marianne Vosovou z Nizozemska a šest týdnů před domácím světovým šampionátem v Táboře si připsala třetí pohárové vítězství v kariéře.


Prachatická rodačka Nash zahájila cyklokrosovou sezonu jako tradičně ve Spojených státech, kde trvale žije. Do Česka se vrátila teprve minulý týden a v sobotu v Milovicích získala český titul. "Jsem z toho překvapená, protože nikdy nevíte, jakou máte formu, pokud nezávodíte proti Evropankám. Byl to opravdu dobrý den," řekla česká cyklistka po závodě.

Vynikající formu dnes Nash prokázala i na mezinárodní scéně, kde nedala soupeřkám šanci. Cyklokrosovou královnu poslední dekády Vosovou, jež si také odbyla v sezoně SP premiéru, porazila o 34 sekund. Pravidelná účastnice elitního seriálu Katherine Comptonová z USA měla na třetím místě odstup již 1:07 minuty.

"Startovala jsem zezadu, takže jsem musela být trpělivá a propracovávat se vpřed. Věděla jsem, že Marianne ujede, jak to obvykle dělá, ale zůstala jsem v klidu a stále jsem ji viděla. Pak jsem se k ní začala přibližovat, a když jsme se dostaly do kontaktu, jelo se mi opravdu dobře," popsala průběh závodu Nash.

Dnešní úspěch je pro důležitým krokem na cestě k vysněné medaili na domácím MS v Táboře, které se jede 1. února. "Dodá mi to hodně sebevědomí, konečně jsem se mohla poměřit se světovou konkurencí," pochvalovala si Nash.

Bývalá běžkyně na lyžích a také úspěšná bikerka dnešním triumfem navázala na svá pohárová vítězství z Roubaix 2010 a Tábora 2011. Další dvě nejlepší české reprezentantky dojely v druhé desítce - Martina Mikulášková byla dvanáctá, Pavla Havlíková šestnáctá.

Závod mužů vyhrál Belgičan Kevin Pauwels a druhým vítězstvím v sezoně potvrdil své vedení v průběžném pořadí. Nejlepší z Čechů byl až 21. Lubomír Petruš.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud