22. prosince 2014 • 09:39

Federer si zahrál v Curychu s Wawrinkou pro děti v Africe

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Švýcarská tenisová hvězda Roger Federer si zpestřil závěr vydařeného roku exhibicí s kolegou z vítězného daviscupového týmu Stanem Wawrinkou. V Curychu se představili 11 tisícům fanoušků v charitativním Zápase pro Afriku. Tamním dětem pomohli získat 1,3 milionu franků (téměř 30 milionů korun).


Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz Federer založil nadaci podporující chudé africké děti v roce 2003 a nedělní exhibice byla druhá, kterou na rodném území uspořádal. Před čtyřmi lety se představil se Španělem Rafaelem Nadalem a nyní opět vyhrál - Wawrinku porazil 7:6 a 6:4.

"Afrika je můj druhý domov a moc pro mě znamená," řekl Federer, jehož matka je z Jihoafrické republiky. Nadace pomáhá chudým dětem ze šesti jihoafrických zemí a jen letos se dočkalo podpory 136.000 z nich. Do roku 2018 by mělo číslo dosáhnout rovného milionu.

Federer pojal večer v curyšském Hallenstadionu nejen sportovně, ale přiblížil divákům i život v Africe. "Jevištěm je tenisový kurt," řekl na uvítanou. Sám se na konci zapojil do tance. "Byl jsem hrozně nervózní, víc než před finále. Není nic horšího, než když se taková akce nepovede," přiznal hlavní aktér.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud