22. prosince 2014 • 11:54

Prostějovský volejbalový projekt se dostal na rozcestí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Prostějovský volejbal se dostal na rozcestí a zvažuje, jakou cestou se bude dál ubírat. Šestinásobné české mistryně suverénně vládnou domácí scéně, v Lize mistryň však hrají v konkurenci ekonomicky mnohem silnějších klubů druhé housle. Volejbalistky jsou součástí komplexního projektu, jehož pilíři budou v příštím roce opět atletická Zlatá tretra v Ostravě a mezinárodní tenisový turnaj mužů Unicredit Czech Open v Prostějově.


"S ženským volejbalem se rozpočtově pohybujeme na hranici únosnosti. Buď finance ponížíme, nebo se pokusíme jít nahoru. Pomýšlíme však o smysluplnosti tohoto kroku," uvedl na dnešní tiskové konferenci v Prostějově šéf TK Plus Miroslav Černošek.

Podle jeho slov je současný rozpočet zbytečně vysoký na to, aby volejbalistky Prostějova vyhrály českou extraligu, a naopak nízký k dosažení úspěchu v Lize mistryň. Problém řeší vedení klubu už dva roky a sondovalo situaci u konkurence. Například rozpočet polského klubu Police, který je nováčkem v Lize mistryň, je 70 milionů korun, ázerbájdžánská Rabita Baku má v sezoně k dispozici přes 80 milionů.

"Máme zhruba třetinový rozpočet oproti polské Polici, která ještě nedávno nebyla vůbec na volejbalové mapě. Jsme schopni za pomoci našeho hlavního sponzora Tomáše Chrenka sehnat případné další finance na další povýšení. I když to uděláme, tak nemáme záruku, zda se podaří dosáhnout očekávané zlepšení," dodal Černošek, který nastínil i možnost věnovat ušetřené peníze na rozvoj mládeže.

Dalšími sportovními projekty TK Plus jsou srpnové mistrovství světa tenisových družstev do 14 let, tenisová extraliga, akce pro talentované tenisty "Hledáme nové vítěze Fed Cupu a Davis Cupu", společnost chystá i tři kulturní projekty.

"Naše projekty máme v příštím roce finančně zajištěny. S výjimkou jednoho až dvou partnerů, kteří se nepohybují v nejvyšší hranici, máme smlouvy uzavřeny. I když ekonomická situace není obecně ideální, tak by v našich projektech žádná finanční krize neměla nastat," uvedl Černošek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud