28. prosince 2014 • 22:38

Je to trochu divné, řekl Rolinek po další vysoké výhře v Brně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dva góly útočníka Tomáše Rolinka napomohly dnes v Brně zlomit odpor domácí Komety a nasměrovaly Pražany v hale Rondo už podruhé v této sezoně k osmigólové nadílce. Před třemi měsíci Sparta rozhodla o výsledku hned v první třetině, tentokrát definitivně pokořila Kometu až pěti góly v poslední části.


"Je trochu divné, že jsme vždy vstřelili v Brně osm gólů. Výsledky jsou podobné. Ale nelze je srovnávat. Dnes byl zápas po více než dvě třetiny otevřený," řekl po utkání Rolinek, který byl autorem druhého a třetího gólu. Ten padl brzy po srovnání skóre a v cestě za vysokým vítězstvím hrál důležitou roli.

Sparta zbytečnými vyloučeními ztratila počáteční dvoubrankový náskok. "Mrzí nás, že jsme soupeři umožnili, aby se dostal do hry. Naštěstí jsme rychle dali branku na 3:2. Nedá se říci, že by nás tento gól uklidnil. Zápas byl pořád otevřený. Ale třetí gól byl důležitý," uvedl kapitán Pražanů.

Do třetí třetiny nastupovala Sparta s cílem vítězství neztratit. "Měli jsme v hlavách, že jsme několikrát právě v poslední třetině přistoupili k zápasům špatně. Od prvního střídání ve třetí třetině dnes bylo vidět, že jsme nahoře. Jsem přesvědčen, že i kdybychom nedali tři rychlé góly, tak bychom zápas tentokrát zápas vyhráli," je přesvědčen Rolinek.

Síla Sparty byla i v tom, že si dokázala poradit s bouřlivým prostředím, ze kterého vyzařovala nenávist. "Nedá se říci, že by nám takové prostředí vyhovovalo. Každý hráč má rád bouřlivou kulisu. V Brně je nenávist ke Spartě ještě větší než jinde. Kluky to však motivuje, aby podali maximální výkon a nepřistoupil k zápasu vlažně. Což se potvrdilo," uvedl Rolinek.

V posledních třech sezonách Kometa Spartu dvakrát vyřadila v play off a dokráčela až do finále extraligy. Rolinek ale odmítá teorii, že by ze strany Sparty šlo o pomstu za předcházející vyřazení.

"Po sezoně jsem rekapituloval, kde se stala chyba. Nyní máme jiný tým a už neřešíme, proč to nevyšlo. Nemáme v hlavách myšlenky, že bychom se za něco takového mstili. Připravujeme se na play off. Nyní je už jiná sezona. Pro nás je momentálně důležité vyhrávat těžké zápasy. A ty v Brně těžké jsou," přiznal Rolinek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud